17.06.2024
Телеканал NTD

Шолом з очищувачем повітря продають в Індії

Шолом з очищувачем повітря продають в Індії

Цей мотоцикліст в Нью-Делі зовсім не зважає на вихлопні гази. Він покладається на захисний шолом з..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Цей мотоцикліст в Нью-Делі зовсім не зважає на вихлопні гази. Він покладається на захисний шолом з очищувачем повітря. Його оснащено змінним фільтром і вентилятором, а також акумуляторною батареєю. Її вистачає на шість годин.

[житель Нью-Делі]:
«У цьому шоломі зовсім не відчуваєш брудного повітря. Здається, ніби дихаєш, як удома».

Такий шолом можна купити з 2019 року. Його розробники кажуть, що він такий перший у світі. Пристрій відфільтровує 80 % шкідливих частинок.

[Аміт Патхак, голова компанії-розробника]:
«Я звернув увагу на цю проблему у 2016 році, коли ЗМІ висвітлювали тему забруднення повітря в Делі взимку».

Із середини грудня до лютого в Нью-Делі майже неможливо дихати. У цей час до вихлопних газів додається дим, бо фермери палять на полях солому. Розробники шолома хочуть зберегти здоров’я мотоциклістів.

[Аміт Патхак, голова компанії-розробника]:
«Це величезний ринок. В Індії понад 200 мільйонів двоколісних транспортних засобів, і щороку їх стає на 10 % більше».

Шолом коштує 4500 рупій, або 56 доларів. Це вчетверо дорожче за звичайний шолом. Дозволити собі таку покупку можуть не всі індійці. До того ж шолом досить важкий.

Компанія домовилася з великим виробником випустити нову модель із термопластичного матеріалу, а не зі скловолокна. Тож шолом буде легшим і, можливо, дешевшим. Він має надійти в продаж за кілька місяців.

Винаходом індійської компанії зацікавилися й інші азійські країни, такі як Малайзія, Таїланд і В’єтнам.
Коротке посилання на цю сторінку:

Шолом з очищувачем повітря продають в ІндіїУ Дубаї корали вирощують по-новомуЕкспрес-тести із жуйок планують виробляти в ШотландіїДо нас летить одна з найяскравіших відомих кометУ Великій Британії вуличні шафи переробляють на зарядні станції для електромобілівВідомий французький музикант став першим пасажиром словацького аерокараЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластикуПриватний місячний модуль «Одіссей» лежить на боці, але працюєНа виставці в Токіо показали, яким може стати життя у 2050 роціВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння води

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: