27.06.2024
Телеканал NTD

Їжу класу люкс хочуть адаптувати для космосу

Їжу класу люкс хочуть адаптувати для космосу

Це буде неймовірний досвід для тих, хто прагне пригод. Наприкінці 2025 року шестеро людей вирушать у..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Це буде неймовірний досвід для тих, хто прагне пригод. Наприкінці 2025 року шестеро людей вирушать у космос на захопливу вечерю. Страви подасть данський шеф-кухар, володар зірки Мішлен Расмус Мунк.

Сам Мунк теж полетить і подаватиме їжу на невеликій кухні. Каже, що його меню натхнене космічними інноваціями.

[Расмус Мунк, данський шеф-кухар]:
«Ми хочемо розповідати історії через їжу. Ми хочемо висвітлити деякі дослідження, проведені протягом останніх 60 років. Думаю, це буде ще більш визначним, коли ми будемо там нагорі й подивимося вниз».

Мандрівники вирушать на космічному кораблі «Нептун» одного стартапу із Флориди. Цей апарат скоріше можна назвати «космічною кулею», ніж ракетою.

Компанія заявляє, що її герметична капсула, прикріплена до наповненої воднем повітряної кулі, підніметься на висоту близько 30 кілометрів над рівнем моря. Гості вечерятимуть, спостерігаючи за сходом сонця.

Таке астрономічне меню матиме астрономічну ціну — 495 тисяч доларів США за квиток.

Водночас технічно куля не досягне космосу, бо зазвичай уважають, що ця лінія проходить за 100 кілометрів від Землі.

Меню дуже відрізнятиметься від страв, які їдять астронавти. Щоб зменшити вагу, екіпажам на МКС доставляють зневоднені продукти, зокрема супи та запіканки.

Шеф-кухар Мунк готує справжнє кулінарне шоу, яке міститиме страви із зірками з аерогелю, що світитимуться в темряві, а ще білок медузи та багато іншого.

Космічний туризм нині активно просувають й інші приватні компанії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Їжу класу люкс хочуть адаптувати для космосуПожежа в торговому центрі в Китаї — 16 загиблихНема де жити: ринок іспанської нерухомості переорієнтувався на туристівТуристичний бум на Майорці змушує місцевих жителів мешкати в автофургонахЯдерні відходи загрожують родючій долині в Центральній АзіїВодій — доставник їжі сповна відчув хвилю спеки в ГреціїПісля повені на півдні Бразилії поширюються небезпечні хворобиВолосся з перукарень допомагає очищати річкиПакистанських студентів евакуювали після насильства в КиргизстаніДіти на півдні Бразилії вже місяць не ходять до школи через зливи

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: