27.02.2024
Телеканал NTD

До нас летить одна з найяскравіших відомих комет

До нас летить одна з найяскравіших відомих комет

Комета 12P/Понса–Брукса наближається до Землі. Це періодична комета, яка робить один оберт приблизно за 71 рік...

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Комета 12P/Понса–Брукса наближається до Землі. Це періодична комета, яка робить один оберт приблизно за 71 рік. Вона також найяскравіша з найвідоміших періодичних комет.

[Джанлука Масі, голова проєкту «Віртуальний телескоп»]:

«Зараз нічне небо перетинає дуже гарна комета. Це комета 12P/Понса–Брукса. І хоча її не видно неозброєним оком, її можна побачити в бінокль чи невеликий телескоп».

Зображення небесного тіла отримали завдяки роботизованій установці проєкту «Віртуальний телескоп» під темним небом італійського півострова.

[Джанлука Масі, голова проєкту «Віртуальний телескоп»]:

«Комета особливо цікава, бо вона регулярно демонструє величезне збільшення яскравості. Так звані спалахи».

2 червня 2024 року комета максимально наблизиться до Землі. Але неозброєним оком її не побачити.

А на мінімальну відстань до Сонця комета підійде 21 квітня.

[Джанлука Масі, голова проєкту «Віртуальний телескоп»]:

«Ця комета — періодична. Це означає, що вона рухається орбітою навколо Сонця, просто періодично прилітаючи у внутрішню частину Сонячної системи, щоб відвідати тутешнього короля — Сонце».

А найяскравішою кометою для землян стала комета Гейла–Боппа, яку в 1996–97 роках можна було побачити неозброєним оком. Наступну її появу в Сонячній системі очікують приблизно 4390 року.
Коротке посилання на цю сторінку:

До нас летить одна з найяскравіших відомих кометЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластикуЗа поведінкою тварин під час сонячного затемнення спостерігатимуть науковці СШАНайбільший у Європі «надрукований» будинок здали в орендуНайдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській ПатагоніїПонад 100 нових видів морських істот виявили в океані біля берегів ЧиліНовий тривожний рекорд: температура океану в лютому досягла абсолютного максимумуУ Німеччині розробили мікроботів, які в майбутньому допоможуть лікувати ракЕкспрес-тести із жуйок планують виробляти в ШотландіїВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння води

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: