25.07.2024
Телеканал NTD

Біонічна рука, яка «вчиться» нових жестів у будь-якому місці й у будь-який час

Біонічна рука, яка «вчиться» нових жестів у будь-якому місці й у будь-який час

Ця біонічна рука перевернула життя австралійської плавчині Джессіки Сміт. Вона народилася з каліцтвом, і їй завжди..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Ця біонічна рука перевернула життя австралійської плавчині Джессіки Сміт. Вона народилася з каліцтвом, і їй завжди було важко з протезами. Приміром, за малих літ їй зробили штучну кінцівку. Але вона з нею не впоралася й перекинула на себе чайник з окропом. Як наслідок, опік 15 % тіла.

[Джессіка Сміт, плавчиня]:
«Це була, напевно, найдраматичніша подія в моєму житті».

Інші емоції викликала ця біонічна рука, яку розробила британська компанія. Джессіка вирішила порозумітися з протезом.

Біонічна рука перетворює електричні імпульси від м’язів передпліччя на сигнали для мініатюрних двигунів. Вони керують пальцями й кистю. Так людина може тримати щось у руках чи відчиняти двері.

Програмне забезпечення оновлюватиметься через застосунок. Але найунікальніше те, що для кожного протеза можна створити індивідуальне оновлення.

Наприклад, Джессіка вже попросила «навчити» її руку робити додаткові рухи.

[Джессіка Сміт, плавчиня]:
«Я вранці подала заявку й знаю, що все буде зроблено найближчим часом. Мені доступна така послуга. Тож це дуже круто».

Щоб оновити програмне забезпечення, не треба приїжджати в офіс компанії чи відправляти туди протез. Програма завантажується віддалено.

[Саймон Поллард, засновник компанії-розробника]:
«Ми можемо на відстані вдосконалити протез відповідно до побажань клієнта. Це дуже зручно. І така послуга вперше з’явилася на ринку».

Компанія вже домовилася про закупівлю з дистриб’юторами різних країн, зокрема Австралії, США та Китаю. Вона планує випускати 100 протезів щомісяця.
Коротке посилання на цю сторінку:

Біонічна рука, яка «вчиться» нових жестів у будь-якому місці й у будь-який часНові протези дають змогу відчувати температуру предметівНовинки мобільних технологій показали на Mobile World CongressБерезень 2024 став найспекотнішим в історіїНайдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській ПатагоніїУ Німеччині розробили мікроботів, які в майбутньому допоможуть лікувати ракДослідження: собаки розуміють більше, ніж ми думалиРобот-кур’єр почав доставляти їжу в ТокіоВ ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 роківЯрмарок роботів проходить у данському місті Оденсе

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: