27.11.2024
Телеканал NTD

На прем’єра Словаччини Роберта Фіцо вчинили замах

На прем'єра Словаччини Роберта Фіцо вчинили замах

На прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо вчинили замах. Нападник вистрілив у політика п'ять разів. Його госпіталізували у..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

На прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо вчинили замах. Нападник вистрілив у політика п’ять разів. Його госпіталізували у вкрай тяжкому стані. Відомо, що він мав крововилив у черевній порожнині.

По прем’єра надіслали гелікоптера, на якому доправили до лікарні, що в Банській Бистриці. Там йому зробили операцію. Вона тривала кілька годин. Після цього стан Фіцо стабілізувався. Його ввели в штучну кому на добу.

Напад стався в місті Гандлова, де проходило виїзне засідання уряду. Після зустрічі прем’єр підійшов до своїх прихильників привітатися. У цей час один чоловік почав у нього стріляти.

Нападника затримали на місці події. Ним виявився 71-річний письменник та політичний активіст Юрай Цинтула з Левіце. Голова МВС Словаччини заявив, що замах на прем’єра був політично вмотивованим. Син затриманого розповів журналістам, що батько мав зареєстровану зброю.

Роберт Фіцо — засновник і голова лівоцентристської партії «Курс — соціальна демократія». Торік у жовтні він обійняв посаду прем’єр-міністра втретє. До цього очолював уряд з 2006 по 2010 рік та з 2012 по 2018 рік.

Замах на прем’єра Словаччини стався за три тижні до виборів до Європейського парламенту. Напад на Фіцо осудило багато світових політиків.
Коротке посилання на цю сторінку:

На прем’єра Словаччини Роберта Фіцо вчинили замахВибухом закінчився запуск розвідувального супутника КНДРПоліція: за протестами студентів у США стоять «зовнішні гравці»Під Афінами борються з лісовими пожежамиІзраїль знищив одного з найвищих командирів «Хезболли»Ріші Сунак призначив дату дострокових загальнонаціональних виборівІлон Маск переносить штаб-квартири X та SpaceX з Каліфорнії до ТехасуУ Словаччині потяг урізався в автобус — є жертвиРада Безпеки ООН вимагає зняти облогу із суданського міста, де живе 1,5 млн осібІзраїль відправив танки на північ Сектора Гази

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: