27.09.2024
Телеканал NTD

Приватний місячний модуль «Одіссей» лежить на боці, але працює

Приватний місячний модуль «Одіссей» лежить на боці, але працює

Американський космічний модуль під назвою «Одіссей» працює, але, схоже, лежить на боці. Приватна техаська компанія Intuitive..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Американський космічний модуль під назвою «Одіссей» працює, але, схоже, лежить на боці. Приватна техаська компанія Intuitive Machines повідомила, що робот має вдосталь запасів енергії і надсилає сигнали на Землю.

«Одіссей» став першим в історії приватним апаратом, який сів на поверхню Місяця. Він спустився в четвер. Потім якийсь час сигналів від нього не надходило. Згодом зафіксували слабкі імпульси.

Тепер, як з’ясувалося, «Одіссей», найімовірніше, зачепився опорою за поверхню Місяця й упав. Є імовірність, що одна з його опор тепер пошкоджена.

Утім, його антени спрямовані в бік Землі, а сонячні батареї заряджаються. Також прилади, необхідні для роботи модуля, спрямовані вгору. Тобто він зможе провести деякі дослідження.

[Джоел Кернс, представник НАСА]:

«Дозвольте мені привітати Intuitive Machines із трьома великими досягненнями. По-перше, це перша успішна м’яка посадка на Місяць американського апарата з 1972 року. По-друге, це перша неурядова комерційна організація, яка фактично вдало приземлилася на поверхню Місяця. І по-третє, точка приземлення розташована на 80 градусах південної широти, що набагато ближче до південного полюса Місяця, ніж було під час попередніх американських місій».

Проблеми «Одіссея» почалися ще перед зниженням. Інженери виявили, що його далекомірні лазери некоректно визначають висоту та швидкість апарата.

Однак на борту ще були резервні експериментальні лазери НАСА. Їх увімкнули, але це не допомогло модулю сісти рівно, оскільки під час зниження в нього був дуже великий крен.
Коротке посилання на цю сторінку:

Приватний місячний модуль «Одіссей» лежить на боці, але працюєРобот-кур’єр почав доставляти їжу в ТокіоДо нас летить одна з найяскравіших відомих кометЯрмарок роботів проходить у данському місті ОденсеНайдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській ПатагоніїУ Дубаї корали вирощують по-новомуБерезень 2024 став найспекотнішим в історіїУ США тестують робота, який ходитиме по перетнутій місцевості Місяця та МарсаЗнахідка в Помпеях розкриває таємниці будівництва стародавніх римлянСербські археологи розкопали давньоримську тріумфальну арку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: