16.01.2024
Телеканал NTD

До Франції повертаються туристи

До Франції повертаються туристи

Літо 2022 року для французької індустрії туризму було вдалим. Попри побоювання, які викликало зростання цін, хвилі..

Дата завантаження: 2024-05-16

video
Tourists take a selfie picture in front of the Sacre Coeur basilica in Montmartre, in Paris on July 8, 2022. (Photo by Sameer Al-DOUMY / AFP) (Photo by SAMEER AL-DOUMY/AFP via Getty Images)

Літо 2022 року для французької індустрії туризму було вдалим. Попри побоювання, які викликало зростання цін, хвилі спеки та лісові пожежі, місцеві та іноземні відпочивальники знову наповнили країну. Упродовж останніх двох років галузь дуже потерпала через пандемію коронавірусу.

[Грем Клім, турист зі США]:
«Ми два роки тому планували сімейну поїздку сюди, у Париж (…) але тоді ми мусили від неї відмовитися».

На вулицях знаменитого району Монмартр доволі гамірно. Туристи переглядають товари в сувенірних магазинах, бронюють столики в ресторанах та роблять селфі на тлі базиліки Сакре-Кер.

[Ксав’є Сарразен, офіціант]:
«Торік ми здебільшого обслуговували французьких клієнтів. А зараз і впродовж попередніх кількох місяців, навпаки, клієнти переваожно говорять іноземною мовою. Тож я вважаю, що туристи повернулися».

Міністр туризму Олівія Грегуар у понеділок на пресконференції заявила, що за попередніми даними, рівень туризму влітку 2022 року був «історично високим». У відпустку цього разу поїхало 35 мільйонів французів.

Водночас витрати за кредитними картками у французьких готелях і ресторанах, якщо порівняти з 2019 роком, зросли на 10 %. Це сталося, оскільки повернулися заможні іноземні туристи, зокрема зі США та країн Перської затоки.

У 2019 році Франція була найбільш відвідуваною країною. Тоді вона привабила майже 90 мільйонів іноземних мандрівників. Економіка цієї країни значною мірою залежить від туризму, який дає 8 відсотків національного ВВП та забезпечує два мільйони робочих місць.
Коротке посилання на цю сторінку:

До Франції повертаються туристиПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісУсередині Швейцарської гвардії, яка захищає Папу РимськогоШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиЧасті землетруси тримають у страху жителів столиці МексикиНауковці: квітень став найспекотнішим за всю історію спостереженьКовбаса з єнотів — новий делікатес у НімеччиніОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)Виснажлива спека заважає філіппінським школярам здобувати знання

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: