27.11.2024
Телеканал NTD

У зоопарку в Берліні оголосили клички двох суматранських тигренят

У зоопарку в Берліні оголосили клички двох суматранських тигренят

Суматранським тигренятам у зоопарку «Берлін-Фрідріхсфельде» дали клички. Близнюків, що народилися 25 лютого, зватимуть Куно та Еде...

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Суматранським тигренятам у зоопарку «Берлін-Фрідріхсфельде» дали клички. Близнюків, що народилися 25 лютого, зватимуть Куно та Еде. Такі імена мали герої коміксів, створені німецьким ілюстратором Еріхом Шміттом. Він любив бувати в цьому зоопарку.

Клички обрали доглядачі зоопарку та посольство Індонезії.

[Андреас Кнірієм, директор зоопарку]:
«Куно та Еде були двома головними героями коміксів, яких дуже добре знає багато жителів колишньої НДР. А пан Шмітт дуже любив тварин і цей зоопарк».

Батьків тигренят звати Маян та Дже-Дже. Маян стала мамою вже вдруге. Поки близнюки були маленькими, вона жила з ними в приміщенні. А зараз уся сім’я оселилась у великому вуличному вольєрі.

Зазвичай тигри залишають тигрицю, коли в неї народжуються малята. Але суматранські залишаються. Вони йдуть лише тоді, коли тигренята стають підлітками.

[Маттіас Папіс, старший доглядач зоопарку]:
«Наша самка Маян та самець Дже-Дже дуже терпимі одне до одного. Вони одне одному дуже подобаються. Тому є можливість залишити їх разом, щоб вони, кажучи людською мовою, гарно проводили час і вдвох виховували малят».

Тигри цього виду живуть тільки на індонезійському острові Суматра. Вони перебувають на межі зникнення. У дикій природі залишилося від 300 до 500 суматранських тигрів.

[Маттіас Папіс, старший доглядач зоопарку]:
«Тому особливо важливо зберігати тигрів як резервну популяцію, яка перебуває під опікою людини. Також треба розповідати відвідувачам про те, чому цим тваринам загрожує зникнення».

Зоопарк «Берлін-Фрідріхсфельде» відкрили в 1954 році в східній частині Берліна. Так учинили, бо Берлінський зоопарк опинився в західній частині міста, куди не могли потрапити жителі східної частини. Цей зоопарк уважають найбільшим у Європі. Його площа — 160 гектарів.
Коротке посилання на цю сторінку:

У зоопарку в Берліні оголосили клички двох суматранських тигренятПекінес став найстрашнішим собакою у світіАвстралійські діти діляться досвідом, як відкрити свій бізнесЗаплив на гумових камерах для тракторних коліс влаштували в КосовіАвстралійка побудувала енергоощадний будинок у вигляді кількох іглуУ Новому Південному Уельсі відкриється ветклініка для коалУ паризькій пекарні з’явився хліб з олімпійською символікою1000 клаптикових ковдр привезли майстри з різних країн на виставку в СШАЖінка без ніг та пальців на руках учиться водити машинуТроє рідкісних андських ведмежат дебютують у зоопарку в Нью-Йорку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: