29.08.2024
Телеканал NTD

У США вугільні електростанції перетворюють на сонячні

У США вугільні електростанції перетворюють на сонячні

Тисячі сонячних панелей з'явилися на території колишньої вугільної електростанції в американському штаті Іллінойс. Тепер тут вироблятиметься..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Тисячі сонячних панелей з’явилися на території колишньої вугільної електростанції в американському штаті Іллінойс. Тепер тут вироблятиметься «зелена енергія». У проєкт вклали 500 мільйонів доларів.

[Клаудія Морроу, співробітниця енергетичної компанії]:
«Ми створимо понад 2200 робочих місць. Це буде зайнятість на повний день. Обслуговуватимемо дев’ять об’єктів».

Відновлювана енергетика США активно розвивається. Так електростанції на фотоелементах замість вугільних ТЕС уже збудували в Техасі й Каліфорнії.

Електроенергія, що виробляється на сонячних і вітрових електростанціях, дешевша, ніж на вугільних ТЕС. Це пояснюється тим, що для їхньої роботи не потрібне паливо. Однак деякі дослідники вважають, що неможливо повністю перейти на сонячну й вітрову енергетику, і теплові електростанції, як і раніше, потрібні.

У США діє понад 50 АЕС, кілька теплових електростанцій, а також одинадцять гідроелектростанцій та дев’ять гідроакумулювальних станцій.
Коротке посилання на цю сторінку:

У США вугільні електростанції перетворюють на сонячніВ Австралії успішно розводять рідкісних риб із «руками»Морозильні камери з відходів роблять у кенійському місті МомбасаВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння водиМишку замінили жести: нову технологію показали на Світовому конгресі мобільних технологійНауковці придумали, як шум від машин перетворити на біопаливоРибки даніо реріо допомагають науковцям шукати ліки проти ракуНові протези дають змогу відчувати температуру предметівНовий тривожний рекорд: температура океану в лютому досягла абсолютного максимумуВід грилів до заслінок для кішок: ШІ майже скрізь на виставці CES

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: