21.12.2024
Телеканал NTD

Роботи-пожежники, офіціанти й хірурги: виставка технологій відкрилася в Пекіні

Роботи-пожежники, офіціанти й хірурги: виставка технологій відкрилася в Пекіні

100 собак-роботів весело танцюють, виляючи головами й хвостами в такт музиці. Вони вітають відвідувачів виставки робототехніки,..

Дата завантаження: 2024-09-21

video

100 собак-роботів весело танцюють, виляючи головами й хвостами в такт музиці. Вони вітають відвідувачів виставки робототехніки, що відкрилася в Пекіні.

Китайські компанії показують найновітніші розробки: від гуманоїдів до спортивних, промислових і медичних роботів.

Людиноподібні машини викликають подвійні відчуття. Вони дуже схожі на людей, але все ж лишаються бездушними роботами.

[Лі Боян, голова компанії ― розробника роботів-гуманоїдів]:
«Ми зосередилися на поліпшенні взаємодії між людьми та роботами, а також на вираженні емоцій. Ми виявили, що часто у сфері послуг дуже потрібні такі здатності».

Цих роботів створили вчені із Шанхая. Один може стати партнером у керлінгу, другий — у катанні на лижах. Однак сферу їхнього застосування можна значно розширити.

[Чень Сяньбао, розробник роботів]:
«Цього робота можна використовувати в суворих умовах, на поверхнях, укритих льодом і снігом, на великій висоті. Він зможе замінити людей і здійснювати безпілотне виявлення, виконуючи чергування або патрулювання».

А деякі машини — не просто експонати. Наприклад, цей робить відвідувачам ПЛР-тести на коронавірус. Такі ж використовують у трьох районах Шанхая.

Що стосується медичної сфери, то на виставці також є робот-хірург. За допомогою нього можна виконувати операції віддалено.

[Лі Юй, віцепрезидент компанії ― розробника робота-хірурга]:
«Багато складних операцій зазвичай виконують старші й досвідченіші хірурги, але тепер роботи можуть допомогти молодим лікарям швидко опанувати такі операції».

Також на виставці показують роботів-пожежників, які здатні пів години витримувати температуру до 1000 градусів Цельсія.

Загалом тут виставили понад 500 експонатів від 130 компаній.
Коротке посилання на цю сторінку:

Роботи-пожежники, офіціанти й хірурги: виставка технологій відкрилася в ПекініСкам’янілість доісторичної гігантської саламандри знайшли в НамібіїУ Балтиці поруч із вітряками створили підводну морську фермуЦілющі клітини організму зможуть лікувати аутоімунні захворюванняДо Перу повернулися 33 археологічні експонати, які раніше нелегально вивезлиНАСА повідомило, як поверне астронавтів, що застрягли на орбітіНауковці: вівтарну плиту в центрі Стоунхенджу вагою 6 тонн везли з Шотландії 750 кмКомахоподібний робот вивчатиме печери МарсаПлитку без цементу виготовляє єгипетський стартап, щоб очистити природуНовий вид динозавра: предок трицератопса

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: