28.06.2024
Телеканал NTD

У Дубаї корали вирощують по-новому

У Дубаї корали вирощують по-новому

Працівник цієї незвичайної ферми Ахмед Хамді проводить увесь день, розпилюючи корали на маленькі шматочки. Наступний крок..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Працівник цієї незвичайної ферми Ахмед Хамді проводить увесь день, розпилюючи корали на маленькі шматочки. Наступний крок — посадити їх у корки з отворами та помістити у воду. Ця коралова ферма працює в Дубаї.

Тут застосовують новий підхід до вирощування коралів. Організація, яка його розробила, стверджує, що завдяки її методу корали ростуть у 50 разів швидше, ніж у природному середовищі.

Фахівці створюють умови, які допомагають тендітним морським мешканцям адаптуватися до теплої води.

[Ахмед Хамді, працівник ферми]:

«За допомогою цієї системи замкнутого циклу можна контролювати температуру й інтенсивність світла та хвиль. Так ми створюємо середовище, яке робить корали міцнішими, ніж зазвичай, тому вони можуть вижити в океані».

Коралові рифи дуже важливі для морських істот, бо створюють для них сприятливе середовище. Але останніми десятиліттями багато коралів знебарвилося й загинуло. Одна з причин — потепління води в океані.

Дослідники вважають, що корали, вирощені в екстремальних умовах, передадуть здатність виживати наступним поколінням.

На фермі застосовують метод гібридизації — вирощують разом різні види коралів.

[Ахмед Хамді, працівник ферми]:

«Поміщаючи корали поруч один з одним, ми створюємо цілюще середовище. Корали відновлюються швидше, і в них виникає здатність з’єднуватися один з одним. Так вони ростуть дуже швидко».

Корали, що підросли, висаджують на дні Перської затоки.

Організація також відкрила ферму в Саудівській Аравії, на Багамських островах та у Флориді, що в США. Вона заявила, що торік у самому лише Карибському морі висадила 30 тисяч коралів.

Водночас організація пропонує людям брати шефство над коралом. Для цього треба заплатити за його вирощування. За це спонсор отримує фотографії свого підопічного.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Дубаї корали вирощують по-новомуБезпілотний вертоліт НАСА на Марсі визнано неробочимБерезень 2024 став найспекотнішим в історіїЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластикуЯк співають кити: данські вчені виявили спеціальний органНовинки мобільних технологій показали на Mobile World CongressАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксіПонад 100 нових видів морських істот виявили в океані біля берегів ЧиліНауковці придумали, як шум від машин перетворити на біопаливоЯк за 200 років розвинулася наука про динозаврів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: