02.03.2024
Телеканал NTD

Небувала посуха в Китаї: свердловини з водою бурять по 15 годин

Небувала посуха в Китаї: свердловини з водою бурять по 15 годин

У Китаї бригади працюють багато годин, щоби пробурити свердловини й дістатися до води. Деякі регіони охопила..

Дата завантаження: 2024-05-02

video

У Китаї бригади працюють багато годин, щоби пробурити свердловини й дістатися до води. Деякі регіони охопила небувала посуха. Це поля центральної провінції Цзянсі.

[Гао Пуча, голова команди з буріння свердловин]:
«Усі ці села вкрай сухі. Коли нас викликають, ми встаємо рано й працюємо допізна — понад 15 годин на добу, щоби просто пробурити свердловину, і щоб вони мали воду».

А цей чоловік шукає в полі колоски рису, що залишилися після збору врожаю. Ними він хоче нагодувати курей.

[житель села]:
«Кунжут, кукурудза, солодка картопля, бавовна в посушливих районах — усе засохло. Невеликою кількістю води вдалося наповнити лише рисові поля. На них ситуація трохи ліпша. Цього року посуха особливо велика. У нашому районі нічого такого не було 4–5 років».

Влада КНР через посуху оголосила надзвичайний стан. Особливо потерпає басейн річки Янцзи, яка живить багато фермерських полів. Також через обміління рік у всій країні зупинилося багато заводів.

А це озеро Поянху, яке також лежить у провінції Цзянсі. У серпні воно зазвичай повноводне. Але зараз залишилися лише невеликі калюжі.

Поянху вважають одним із найбільших прісноводних озер Китаю. Воно частково регулює течію річки Янцзи: приймає паводкові води вологим літом, а потім різко відступає за сухої осені та взимку.

Цього року рекордна теплова хвиля в басейні Янцзи не відступає вже понад 70 днів. Води в озері в п’ять разів менше, ніж зазвичай.

У самому тільки липні високі температури завдали Китаю прямих економічних збитків на суму 400 мільйонів доларів США.
Коротке посилання на цю сторінку:

Небувала посуха в Китаї: свердловини з водою бурять по 15 годинНайпотужніший за 25 років землетрус на Тайвані: щонайменше четверо загиблихОкружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату ТехасВ Іспанії згоріла житлова 14-поверхова будівляВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіПрорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаГаїтяни шукають захисту від банд біля поліційних дільницьПожежа в будівлі старої фондової біржі Копенгагена нагадала трагедію з Нотр-ДамомПогорільці в Чилі відновлюють своє житло

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: