27.10.2024
Телеканал NTD

Експрес-тести із жуйок планують виробляти в Шотландії

Експрес-тести із жуйок планують виробляти в Шотландії

Деякі з цих медичних експрес-тестів зроблено з викинутих жуйок. Шотландські дослідники переробляють пластикові відходи, сподіваючись розв'язати..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Деякі з цих медичних експрес-тестів зроблено з викинутих жуйок.

Шотландські дослідники переробляють пластикові відходи, сподіваючись розв’язати проблему забруднення довкілля.

Щороку для виявлення ковіду, малярії та інших захворювань у світі використовують мільйони експрес-тестів. А також тести на вагітність.

Їх викидають одразу після використання. А виробляють їх із нової пластикової сировини.

[Майвенн Керсоді-Кероа, дослідниця]:

«Питання в тому, чи варто їх виробляти з первинного пластику. Чи можливо усунути вуглецевий слід виробництва первинного пластику в цьому конкретному випадку?»

Зазвичай відходи експрес-тестів не переробляють через проблеми із сортуванням і потенційним зараженням. Таке сміття переважно спалюють або викидають на звалище.

[Еліс Стріт, професор Единбурзького університету]:

«Щоб урятувати життя та вилікувати людей, ми виробляємо величезну кількість одноразових пластикових тестів. Але ті ж тести сприяють пластиковому забрудненню в усьому світі».

Щорічно для експрес-тестування виробляють близько 18 тисяч тонн пластику. У середньому на один тест іде близько 15 грамів сировини.

Крім використаної жувальної гумки, команда виробила тести також з інших видів пластику, зокрема зі старих деталей холодильників.

Зараз починають тестувати прототипи. Головне завдання — домогтися того, щоб нові експрес-тести були такими ж точними, як і їхні аналоги, що забруднюють природу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Експрес-тести із жуйок планують виробляти в ШотландіїНовий вид динозавра: предок трицератопсаАртефакти з «Британських Помпеїв» показали на виставці в АнгліїУ Великій Британії вуличні шафи переробляють на зарядні станції для електромобілівРуїни давньоримської пральні виявили під час будівельних робіт поруч із ВатиканомІталійський гуманоїд дебютував у СШААстрономи побачили пробудження чорної діри в глибинах УсесвітуНайбільший у світі телескоп установлять на краю пустелі АтакамаЗастосунок, що попереджає про землетруси на Тайвані, завантажили сотні тисяч разівКомпанія Samsung показала свої новітні гаджети, зокрема годинник та перстень

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: