29.08.2024
Телеканал NTD

Експрес-тести із жуйок планують виробляти в Шотландії

Експрес-тести із жуйок планують виробляти в Шотландії

Деякі з цих медичних експрес-тестів зроблено з викинутих жуйок. Шотландські дослідники переробляють пластикові відходи, сподіваючись розв'язати..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

Деякі з цих медичних експрес-тестів зроблено з викинутих жуйок.

Шотландські дослідники переробляють пластикові відходи, сподіваючись розв’язати проблему забруднення довкілля.

Щороку для виявлення ковіду, малярії та інших захворювань у світі використовують мільйони експрес-тестів. А також тести на вагітність.

Їх викидають одразу після використання. А виробляють їх із нової пластикової сировини.

[Майвенн Керсоді-Кероа, дослідниця]:

«Питання в тому, чи варто їх виробляти з первинного пластику. Чи можливо усунути вуглецевий слід виробництва первинного пластику в цьому конкретному випадку?»

Зазвичай відходи експрес-тестів не переробляють через проблеми із сортуванням і потенційним зараженням. Таке сміття переважно спалюють або викидають на звалище.

[Еліс Стріт, професор Единбурзького університету]:

«Щоб урятувати життя та вилікувати людей, ми виробляємо величезну кількість одноразових пластикових тестів. Але ті ж тести сприяють пластиковому забрудненню в усьому світі».

Щорічно для експрес-тестування виробляють близько 18 тисяч тонн пластику. У середньому на один тест іде близько 15 грамів сировини.

Крім використаної жувальної гумки, команда виробила тести також з інших видів пластику, зокрема зі старих деталей холодильників.

Зараз починають тестувати прототипи. Головне завдання — домогтися того, щоб нові експрес-тести були такими ж точними, як і їхні аналоги, що забруднюють природу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Експрес-тести із жуйок планують виробляти в ШотландіїНайбільший у Європі «надрукований» будинок здали в орендуСтимулятор для мозку — новий засіб проти депресіїЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластикуНові протези дають змогу відчувати температуру предметівУ Нідерландах тестуватимуть вакуумний поїзд Hyperloop«Іншопланетна лихоманка» стимулює перуанських мисливців за старовиноюПонад 100 нових видів морських істот виявили в океані біля берегів ЧиліВ Ізраїлі знайшли величезне підземне укриття, зроблене 2000 років томуНовинки мобільних технологій показали на Mobile World Congress

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: