27.10.2024
Телеканал NTD

Іракський перукар створює картини з волосся клієнтів

Іракський перукар створює картини з волосся клієнтів

Перукар Хуссейн Фаліх із Багдада мріє колись виставити свої роботи в художній галереї. Він створює особливі..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Перукар Хуссейн Фаліх із Багдада мріє колись виставити свої роботи в художній галереї. Він створює особливі картини: замість фарб чи олівця використовує зістрижене волосся.

Цій творчості Хуссейн присвятив уже багато років і набув великого досвіду. Каже, що для картин використовує волосся різного кольору.

[Хуссейн Фаліх, перукар]:
«Я зберігаю волосся. Маю цілу колекцію волосся, з якого я роблю картини. І я використовую не все волосся (клієнтів), а лише певні види».

Перукар навіть у спеку не користується кондиціонером чи вентилятором — береже волосся. Після стриження одразу збирає цінний матеріал. Багатьом клієнтам приємно, що їхнє волосся перетворюється на твори мистецтва.

[клієнт]:

«Хуссейн знайшов новий напрямок у творчості. А я торговець картинами, інженер та художник. Стиль Хуссейна дуже своєрідний. Те, що залишається після гоління або стриження, він перетворює на картини. І він чудово на цьому розуміється».

Утім, не всі безкорисливі.

[Хуссейн Фаліх, перукар]:
«Іноді трапляються люди, які добрі до мене, але деякі кажуть: “Це моє волосся. Скільки грошей ви мені дасте?”»

Поки Хуссейн не має можливості провести персональну виставку, але його картини можна побачити в перукарні.
Коротке посилання на цю сторінку:

Іракський перукар створює картини з волосся клієнтівПриродна краса та історія Албанії приваблюють до країни дедалі більше туристівКартину Тіціана, яку викрадали двічі, виставляють на торги в ЛондоніФранцузи змінюють свої сирні вподобанняКоролівський замок Балморал, що в Шотландії, уперше відкрили для всіх охочихНайбільший і найповніший: рідкісний скелет стегозавра виставлять на торги в Нью-ЙоркуБоснійська майстриня створює картини з повсті та рятує старовинне ремеслоУ Гонконгу неонові вивіски відходять у минуле, але їх намагаються врятуватиДо албанської фортеці поспішають сотні тисяч туристівНа горі Фудзі в Японії на альпіністів чекають нові правила

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: