26.06.2024
Телеканал NTD

Флорентійський стейк перетворили на вуличну їжу

Флорентійський стейк перетворили на вуличну їжу

Знаменитий флорентійський стейк — гордість Тоскани. Його заведено їсти поволі за обіднім столом. Але один ресторан..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Знаменитий флорентійський стейк — гордість Тоскани. Його заведено їсти поволі за обіднім столом. Але один ресторан у Флоренції пропонує вийти за межі умовностей і покуштувати «стейк на ходу». Саме таку назву вигадали цій страві, яку продають навинос.

[Аделе Воцца, власниця ресторану]:
«Ідея “стейка на ходу” виникла кілька років тому, коли ми відпочивали на морі. Ми побачили на березі ятки, які продавали смажену рибу. У ресторані готують м’ясо. То чому б не спробувати й нам?»

Спочатку ідею відклали, але коли виникла пандемія, вона стала актуальнішою. Щоправда, клієнти якийсь час із нововведення сміялися. В Італії кулінарні традиції дуже міцні. Першими почали купувати стейк люди віком 30–40 років.

[Аделе Воцца, власниця ресторану]:
«Типові покупці — це ті, хто має мало часу на обід, але їсти бутерброди не хоче».

«Стейк на ходу» ще популярний серед мандрівців та водіїв туристичних автобусів.

[покупець]:
«Я вибрав “стейк на ходу”, бо це зручно. Якщо обідня перерва триває менше ніж годину й не хочеться сидіти в ресторані, можна замовити таку страву і з’їсти її зовні на свіжому повітрі. Це нові враження».

[покупець]:
«Приємно смакувати стейк, гуляючи з друзями чудовою Флоренцією. То навіщо обмежувати себе і їсти, сидячи в ресторані, позбавляючи себе можливості погуляти з друзями?»

Ідею перетворити стейк на вуличну їжу підтримують й інші шеф-кухарі.

[Шейді Хасбун, шеф-кухар]:
«У Помпеях виявили свідчення існування вуличної їжі. Тобто в римських поселеннях продавали вуличну їжу, бо була така потреба. Нині вулична їжа теж стала важливою, але це більше розвага, ніж необхідність».

Флорентійський стейк такий же давній, як і сама Флоренція. Його готують з особливої яловичини — м’яса корів к’янінської породи. Воно смачне й нежирне. Стейк смажать на жару. Причому використовують лише дуб чи оливу, бо ті не димлять і не псують смак.
Коротке посилання на цю сторінку:

Флорентійський стейк перетворили на вуличну їжуШколярі Каліфорнії повернулися до ручок та зошитівМузикант зіграв на вертикальному фортепіано просто в небіУ швейцарському замку відкрилася перша Всесвітня бібліотека водиШанувальники «мерседесів»: пам’ятник німецькому авто роблять у хорватському містіФестиваль «Звуки цвітіння» починається в Ботанічних садах К’ю в ЛондоніУперше за 450 років вісім частин вівтаря епохи Відродження зібрали докупиДо Перу повернулися 4600 археологічних артефактівУнікальна знахідка: у Данії знайшли руни на мечі віком майже 2000 роківКамбоджа: як святкують кхмерський Новий рік

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: