28.07.2024
Телеканал NTD

Першу у світі поштову марку продадуть на аукціоні

Першу у світі поштову марку продадуть на аукціоні

Перша у світі поштова марка піде з молотка. Вартість «Чорного пенні» може перевищити вісім мільйонів доларів...

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Перша у світі поштова марка піде з молотка. Вартість «Чорного пенні» може перевищити вісім мільйонів доларів.

Її надрукували 1840 року. На марці зображено британську королеву Вікторію. Марку приклеєно до документа від 10 квітня 1840 року з архіву шотландського політика та реформатора британської поштової служби Роберта Воллеса. Марку вартістю один пенні почали використовувати у травні 40-го року. До цього поштові витрати оплачували одержувачі.

[Алан Голіок, власник марки «Чорний пенні»]:
«Це перша й найдавніша відома нині поштова марка. Вона була на першому надрукованому аркуші. Те, що Воллес підписав, поставив дату та опублікував свою замітку в альбомі, підтверджує той факт, що це перший екземпляр поштової марки».

Власник марки купив аркуш коло десяти років тому. Надіється отримати за неї великі гроші.

[Алан Голіок, власник марки «Чорний пенні»]:
«Я й моя команда три роки збирали інформацію, щоб підтвердити її справжність. Її засвідчили всі вищі органи. Вона була зіркою багатьох заходів. Саме тому ціна значно відрізняється від початкової».

Як уважають, з першого аркуша загалом уціліло три такі марки. Дві інші перебувають у колекції Британського поштового музею.

Аукціон заплановано на 7 грудня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Першу у світі поштову марку продадуть на аукціоні100-річна традиція: бій Біг-Бена ознаменує початок 2024 рокуУ Хорватії прихід весни святкують Фестивалем вогнівКупання серед криги: незвичайну розвагу пропонують у ШвеціїВеличезну статую імператора Костянтина Великого відтворили в РиміБолівійка перетворює використану олію на мийні засобиУ бельгійському місті встановили ковзанку в старовинній церквіБалабан — душа музичної культури АзербайджануДо Перу повернулися 4600 археологічних артефактівСтолиця Словенії — Місто драконів — святкує китайський Новий рік

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: