24.01.2024
Телеканал NTD

Дитинча мармозетки стало сюрпризом для зоопарку в Північній Македонії

Дитинча мармозетки стало сюрпризом для зоопарку в Північній Македонії

Несподіваний подарунок зробили зоопарку в Північній Македонії дві маленькі мавпочки із родини ігрункових. Три тижні тому..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Несподіваний подарунок зробили зоопарку в Північній Македонії дві маленькі мавпочки із родини ігрункових. Три тижні тому в пари мармозеток народилося дитинча. Нині воно дебютує перед камерами.

[Мая Дойсиновська, доглядачка зоопарку]:
«Коли я помітила, що мама-мавпочка когось носить, для мене це стало найпрекраснішим сюрпризом. Виднілася лише маленька кулька. Це виявилася голова дитинчати».

Батьки невпинно дбають про маля. Визначити його стать поки неможливо. Коли вона стане відомою, крихітці виберуть ім’я.

Такі мавпочки живуть у Болівії, Бразилії, Колумбії, Еквадорі та Перу. Їх уважають найменшими в Новому Світі. Виростають до 13 сантиметрів завдовжки та важать 100 грамів.

Мармозетки зазвичай живуть невеликими групами. Їдять комах та личинок. Доповнюють раціон фруктами та деревними соками.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дитинча мармозетки стало сюрпризом для зоопарку в Північній МакедоніїУ сади Версаля повертається фонтан «Колісниця Аполлона»Осінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-портеКурка з «драконячими лапами» — найліпший подарунок на в’єтнамський Новий рікКубинське болеро внесли до списку культурної спадщини ЮНЕСКОМодний дім Dior показав свою осінню колекцію в Нью-ЙоркуМодний дім Carolina Herrera показав красу як силуБалабан — душа музичної культури АзербайджануВ Італії відкрився новий підвісний міст на висоті 175 метрів200 дронів показали світлове шоу в нічному небі Мадрида

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: