27.02.2024
Телеканал NTD

Музикант зіграв на вертикальному фортепіано просто в небі

Музикант зіграв на вертикальному фортепіано просто в небі

У досвітній час над Мюнхеном лунає мелодія. Фортепіанний концерт відбувається просто в небі. За інструментом сидить,..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

У досвітній час над Мюнхеном лунає мелодія. Фортепіанний концерт відбувається просто в небі. За інструментом сидить, а точніше висить швейцарський музикант Ален Рош. Фортепіано теж підвішене вертикально за десять метрів над землею. Його утримує піднімний кран. А внизу розмістилися глядачі.

Піаніст виконує власний твір.

[Ален Рош, музикант]:

«Музику було написано до 22 грудня — дня зимового сонцестояння. Вона так і називається — “Зимове сонцестояння”. І щодня я трохи змінюю її залежно від звуків природи, які чую, і від того, що дізнаюся, перебуваючи на природі. Причому іноді погода дуже екстремальна із сильним вітром, льодом, снігом та дощем».

У музиканта заплановано 182 виступи — від зимового сонцестояння до літнього.

[глядачка]:

«Я була тут минулого тижня й можу сказати, що є відмінності. Вони зумовлені звуками природи, які надихали автора. Це чудово, і я б прийшла на концерт знову».

[глядач]:

«Неймовірно, що він може грати в таких умовах, особливо за такого вітру. Атмосфера чудова. І це унікально — грати на фортепіано, що висить на піднімному крані. Це фантастика. Музика теж. Чудово. Унікально».

Концерти в небі — це частина артпроєкту «Фортепіанна вертикаль». Пізніше Ален Рош виступить у Швейцарії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Музикант зіграв на вертикальному фортепіано просто в небіПінболом захоплюється дедалі більше молоді10 років у Louis Vuitton: дизайнер Ніколя Геск’єр відсвяткував ювілей у ЛувріМузичні годинники із Забороненого міста, що в Пекіні, показали на виставці в ЛондоніВ Італії вимирають газетні кіоскиОсінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-портеУперше за 450 років вісім частин вівтаря епохи Відродження зібрали докупиЛюди в Токіо поспішають помилуватися цвітінням сакури напередодні дощівВеличезну статую імператора Костянтина Великого відтворили в РиміУнікальна знахідка: у Данії знайшли руни на мечі віком майже 2000 років

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: