19.09.2024
Телеканал NTD

Новонароджені помирають: афганські переселенці благають про допомогу

Новонароджені помирають: афганські переселенці благають про допомогу

Благають про допомогу тисячі афганських переселенців, які знайшли притулок у Кабулі. Вони голодують та потерпають від..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Благають про допомогу тисячі афганських переселенців, які знайшли притулок у Кабулі. Вони голодують та потерпають від холоду. Мешкають вони лише в наметах. Новонароджені діти просто не витримують таких умов.

[Халіма, переселенка]:
«Тут народилося чотири чи п’ять немовлят, а потім вони померли через переохолодження. Учора літній чоловік із дитиною пішов на заробітки, щоб купити їжу. Обидва загинули під колесами автомобіля. У нас тут дуже важка ситуація».

Минулого тижня ООН попередила, що взимку в Афганістані може початися масовий голод. Згодом до країни почала надходити гуманітарна допомога. Але до цих переселенців вона поки не дійшла.

[Маліка, переселенка]:
«Моя дитина народилася тут півтора місяця тому, але ми досі не отримали жодної допомоги. А вона нам дуже потрібна. Деякі переселенці в інших місцях уже мають допомогу, а ми ще ні».

15-го серпня владу в Афганістані захопило угруповання «Талібан». За даними УВКБ ООН, під час збройного конфлікту приблизно 50 тисяч афганців покинули свій дім та втекли до Кабула. Тепер усім їм потрібні продукти й предмети першої потреби.

Слід зазначити, що ще до того, як таліби захопили владу, гумдопомоги потребувало понад 18 мільйонів афганців. Це коло половини населення країни.
Коротке посилання на цю сторінку:

Новонароджені помирають: афганські переселенці благають про допомогуУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові ФіліппЧому китайський середній клас не може собі дозволити весілляЕпідемія лихоманки денге може початися в АргентиніМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАВеличезне джерело природного водню знайшли в албанській шахтіТроє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»У Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судЧому індійські фермери знову вийшли на масові протести

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: