27.01.2024
Телеканал NTD

Індійка робить матраци з відходів, що залишаються під час виробництва масок

Індійка робить матраци з відходів, що залишаються під час виробництва масок

Індійські жінки міста Ернакулам сплітають матерію в довгі коси. Це звичайні відходи, які залишаються під час..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Індійські жінки міста Ернакулам сплітають матерію в довгі коси. Це звичайні відходи, які залишаються під час виробництва засобів індивідуального захисту.

Під час пандемії в Індії почали робити багато костюмів і масок. Дизайнерка Лакшмі Менон побачила на фабриках тонни залишків матерії і вирішила діяти.

[Лакшмі Менон, дизайнерка]:
«Ми забираємо ці відходи з виробничих цехів. Потім сплітаємо матеріал у коси й робимо матраци. Вони можуть стати в пригоді в клініках, де є хворі на коронавірус».

Жінка чула, що в лікарнях бракує ліжок, і вважає, що такі матраци допоможуть позбутися цієї проблеми.

Важить виріб усього три кілограми. Захисники природи з усього світу вже оцінили ідею індійки. А ООН визнала проєкт одним із найліпших з тих, що усувають відходи, які залишаються під час виробництві засобів індивідуального захисту. Але екологи непокояться, що з часом ентузіазм може згаснути.

[Балачандра Куруп, еколог]:
«Часто ми не думаємо про природу. Починаємо щось для неї робити, а через кілька років про це забуваємо».

Дизайнер згодна й збирається вести проєкт далі. Вона також надихає інших підтримати її починання.

[Лакшмі Менон, дизайнерка]:
«Ми проводимо онлайн-навчання для жителів багатьох країн. Нам телефонували з Бразилії, Австралії, Південної Кореї та Африки. Маємо сайт. Там викладено навчальне відео».

Лакшмі розпочала проєкт торік у березні. З помічницями зробила вже 1000 матраців. Їх безплатно розподілили по лікарнях штату Керала. Вироби також роздають нужденним та бездомним.
Коротке посилання на цю сторінку:

Індійка робить матраци з відходів, що залишаються під час виробництва масокСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-Жанейро19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життяЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіВірмени протестують проти передання Азербайджану чотирьох сілЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллямТроє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: