27.11.2024
Телеканал NTD

19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до Іраку

19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до Іраку

Судно-скотовоз, яке раніше спричинило переполох у Кейптауні, прибуло до пункту призначення в Іраку. На борту корабля..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Судно-скотовоз, яке раніше спричинило переполох у Кейптауні, прибуло до пункту призначення в Іраку.

На борту корабля «Аль-Кувейт» — 19 тисяч голів великої рогатої худоби. Коли він стояв у Південній Африці, жителі Кейптауна почали нарікати на сморід. Він поширився по всьому місту.

Це викликало побоювання щодо стану корів, які були на борту вже понад два тижні.

Зоозахисники почали протестувати, назвавши судно «кораблем смерті». На огляді корабля наполягли фахівці Товариства запобігання жорстокому поводженню з тваринами. Капітан їх пустив, і ті провели на судні три дні. Знайшли там три мертві корови й ще кілька тварин у жахливому стані, яких довелося приспати.

Запах ширився через неприбраний гній. Пізніше екіпаж цю проблему усунув.

[Іхад Абд аль-Вахед, голова з розвантаження в порту Умм-Каср]:

«Як бачите, корабель сьогодні пришвартувався. Це сталося після всіх процедур безпеки, юридичних і медичних процедур та вжиття всіх заходів міністерства охорони здоров’я і міністерства сільського господарства для перевірення товарів на судні, зокрема худоби, та після отримання всіх офіційних дозволів».

Скотовоз ішов із Бразилії до Іраку. Він мусив піти довшим маршрутом, бо в Червоному морі орудують бойовики-хусити. Вони атакують судна на знак солідарності з Палестиною.

У Кейптаун корабель зайшов, щоб заправитись і купити корм. Уся подорож тривала майже півтора місяця.

[Іхад Абд аль-Вахед, голова з розвантаження в порту Умм-Каср]:

«Судно було в дорозі 41 день. Причиною затримки стала неспокійна ситуація в Червоному морі. Капітан відповідає за корабель і вантаж. Він завжди обирає безпечні маршрути».

Багато зоозахисних організацій уважають перевезення худоби морем застарілим і негуманним.
Коротке посилання на цю сторінку:

19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямТемпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилисяАвстралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідніШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золотаТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушині

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: