27.10.2024
Телеканал NTD

Спалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-Жанейро

Спалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-Жанейро

У Ріо-де-Жанейро за кілька днів до карнавалу оголосили надзвичайну ситуацію через спалах гарячки денге. Цього року..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

У Ріо-де-Жанейро за кілька днів до карнавалу оголосили надзвичайну ситуацію через спалах гарячки денге. Цього року в Бразилії зафіксували 260 тисяч випадків зараження. 29 осіб із підтвердженим діагнозом померло. Ще 173 випадки смерті розслідують.

Карнавал поки що не скасовували. Він має пройти з 9 по 14 лютого та привабити десятки тисяч туристів. Зараз вулиці обробляють інсектицидами. Людям роздадуть репеленти.

Крім того, у Ріо-де-Жанейро планують відкрити десять медцентрів для пацієнтів із денге. Чотири вже працює.

[Даніель Соранс, голова управління охорони здоров’я Ріо-де-Жанейро]:

«Ми хочемо значно зменшити кількість госпіталізованих пацієнтів і досягти нульового рівня смертності від лихоманки денге».

Спалахи гарячки денге відбуваються що три-п’ять років. Зазвичай улітку. У Бразилії з грудня по лютий жарко й волого. Це створює ідеальні умови для розмноження комарів — розносників вірусу.

Хвороба супроводжується лихоманкою, інтоксикацією, болем у м’язах та суглобах, збільшенням лімфовузлів та висипом.

[Вільма Марія, пацієнтка]:

«Я відчуваю біль уже чотири дні. У мене сильний біль у тілі та очах. Я навіть не можу підвести голову, бо здається, що зомлію. Людям із такими симптомами треба негайно їхати до лікарні, щоб не трапилося чогось ще гіршого».

За класичної форми хвороба минає за тиждень, за геморагічної — виникають ускладнення, і пацієнт може померти.

Режим НС оголосили і в штаті Акрі, Мінас-Жерайс, Гояс та у Федеральному окрузі, у якому столиця Бразилії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Спалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроЛісові пожежі в Чилі дісталися морських курортів — загинуло 112 людейОпозиційні сили обійшли партію Ердогана на муніципальних виборах у ТуреччиніБанди підпалили парковання в столиці Гаїті: згоріли десятки машинЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїСтрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»У М’янмі запровадили обов’язкову військову службуКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуСрібло в Єгипті — нове золото

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: