20.12.2024
Телеканал NTD

Життя на природі: як пандемія допомогла італійцям реалізувати мрію

Життя на природі: як пандемія допомогла італійцям реалізувати мрію

Це одна з тих італійських сімей, життя якої змінилося на краще після початку пандемії. Подружжя нарешті..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Це одна з тих італійських сімей, життя якої змінилося на краще після початку пандемії. Подружжя нарешті зважилося переїхати з галасливого Мілана до мальовничого району Бріанца, що в Ломбардії.

Приїхали сюди з двома синами в жовтні, коли в Італії здійнялася друга хвиля пандемії.

[Елізабетта Фреджаро, колишня жителька Мілана]:
«Ми вже думали про те, щоб спробувати жити за містом, але без можливості працювати з дому це зробити було немислимо. Тобто ковід, безумовно, дав нам змогу це зробити».

Елізабетта залишила свою роботу торгового представника ще під час першого карантину. Зараз підвищує кваліфікацію.

Сім’я вирішила пожити в Бріанці до кінця липня. По-перше, до того часу подружжя остаточно усвідомить, чи підходить їм таке життя. По-друге, стане зрозуміло, чи буде й надалі можливість працювати з дому.

Ця історія не унікальна. Згідно з даними громадянського реєстру, з лютого 2020 року кількість жителів Мілана зменшилася на більш ніж 13 тисяч. Це сталося частково через велику смертність і спад народжуваності. Але також статистика включає сім’ї, які, подібно до цієї, перебралися на природу.

Ці італійці теж вирішили переїхати з Мілана. Оселилися в регіоні П’ємонт і тепер насолоджуються пікніками на озері Орта.

[Марта Пелацца, колишня жителька Мілана]:
«Під час першого локдауну ми були в Мілані, тому дуже добре знаємо різницю. Ми дуже раді, що опинилися тут».

Голова сім’ї Паоло, відколи почалася пандемія, працює з дому. Каже, що кардинально змінити свій спосіб життя вони з дружиною зважилися саме через ковід.

[Паоло Серралунга, колишній житель Мілана]:
«Деякі миті життя, прожиті посеред мальовничої природи й у більш підхожому для людини середовищі, якщо порівняти з містами, ні на що неможливо обміняти».

І хоча частині людей епідемія коронавірусу завдала великої шкоди, однак деяких вона підштовхнула до нового життя, про яке вони мріяли раніше.
Коротке посилання на цю сторінку:

Життя на природі: як пандемія допомогла італійцям реалізувати мріюДо 12 років каторжних робіт засудили двох підлітків у КНДР за перегляд південнокорейських кліпівЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллямКанада обмежить час роботи для іноземних студентівАвстралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідні100-річний олімпійський чемпіон Франції готується нести смолоскип Ігор 2024 рокуСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати водуОстанній підліток у селі: як Греція планує підвищувати народжуваністьЯпонія: як живеться людям через місяць після землетрусу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: