24.03.2024
Телеканал NTD

Кенійські марафонці тестують перше вітчизняне взуття для бігу на довгі дистанції

Кенійські марафонці тестують перше вітчизняне взуття для бігу на довгі дистанції

Кенія відома своїми бігунами-марафонцями, які часто виборюють призові місця на спортивних заходах і встановлюють світові рекорди...

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Кенія відома своїми бігунами-марафонцями, які часто виборюють призові місця на спортивних заходах і встановлюють світові рекорди.

Нині ж вона може похвалитися й першою в Африці лінією надзвичайно зносостійкого взуття. Її заснувала кенійка Навалайо Осембо й американець Велдон Кеннеді.

Компанію зареєстрували ще у 2016 році. Потім після всіх фінансових негараздів їм вдалося зібрати 140 тисяч доларів, щоб почати виробництво полегшених кросівок.

Взуття, яке призначене для коротких дистанцій, коштує коло 90 доларів. Більш зносостійке — близько 120 доларів.

[Навалайо Осембо, засновниця бренду]:
«Наше взуття призначене для максимального тиску на середню частину стопи, тому цей бренд дуже популярний у Східній Африці, зокрема в Кенії та Ефіопії. Ми робимо взуття, яке пом’якшує цей тиск».

Коло 80 % клієнтів компанії — зі США, 8 % — з Європи та 12 % — із Кенії.

Кросівки вже тестують місцеві марафонці. Серед них паралімпійський рекордсмен.

[Генрі Ваньюік, кенійський паралімпійський рекордсмен]:
«Я пишаюся тим, що використовую щось, що зроблено в Кенії самими кенійцями. У мене було це взуття, я користувався ним у різних марафонах на місцевому рівні, а також за кордоном, і це фантастичне взуття».

На фабриці працює 42 працівники. Щодня вони виробляють від 150 до 300 пар кросівок. Компанія планує до кінця 2021 року розробити спеціальне взуття для бігу по горах.
Коротке посилання на цю сторінку:

Кенійські марафонці тестують перше вітчизняне взуття для бігу на довгі дистанціїМарокко: лазні закриті, води немає100-річний олімпійський чемпіон Франції готується нести смолоскип Ігор 2024 рокуООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у СуданіМітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластикуСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніКонфіскованій зброї знайшли мирне застосування в ПеруТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочин

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: