19.06.2024
Телеканал NTD

Держдепартамент США додав до «чорного списку» двох іранських чиновників

Держдепартамент США додав до «чорного списку» двох іранських чиновників

Держдепартамент США у вівторок додав до «чорного списку» двох іранських чиновників з елітного військово-політичного формування «Корпус..

Дата завантаження: 2024-03-19

video

Держдепартамент США у вівторок додав до «чорного списку» двох іранських чиновників з елітного військово-політичного формування «Корпус вартових ісламської революції». Він звинуватив їх у причетності до порушень прав людини в Ірані під час протестів 2019–20 років.

Держсекретар Ентоні Блінкен заявив, що члени «Корпусу» Алі Хемматіан і Масуд Сафдарі, які відповідають за допити підозрюваних, а також їхні найближчі родичі тепер не мають права в’їжджати до США.

[Нед Прайс, речник Держдепартаменту США]:
«Сполучені Штати прагнуть притягти до відповідальності осіб, винних у порушеннях прав людини й зловживаннях. Це стосується як Ірану, так і будь-якої країни світу».

Речник Держдепартаменту також зазначив, що Вашингтон не побачив ніяких суттєвих змін у китайському регіоні Сіньцзян, через які слід поміняти термінологію. І попередня адміністрація, і нинішня назвали дії комуністичної влади щодо етнічної меншини — уйгурів геноцидом.

[Нед Прайс, речник Держдепартаменту США]:

«І держсекретар Помпео, і його наступник держсекретар Блінкен дійшли висновку, що в Сіньцзяні відбувається геноцид. Ми повністю з цим згодні. Фактично навіть сьогодні надійшли додаткові повідомлення з деталями про те, що відбувається в Сіньцзяні».

Держдепартамент також зробив заяву щодо ситуації в М’янмі.

[Нед Прайс, речник Держдепартаменту США]:
«І ми засуджуємо те, що військовий режим у М’янмі застосовує летальну силу проти людей, зокрема мирних демонстрантів, журналістів та інших членів громадянського суспільства. Ми настійно закликаємо м’янмарські збройні сили проявляти максимальну стриманість».

У М’янмі триває криза, відколи армія 1 лютого здійснила переворот і повалила обраний уряд Аун Сан Су Чжі, затримала її та інших офіційних осіб Національної ліги за демократію і створила керівну хунту генералів. Відтоді десятки протестувальників було вбито в сутичках з поліцією. Також арештовано більш як 1700 осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

Держдепартамент США додав до «чорного списку» двох іранських чиновниківОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручниківЛісові пожежі в Чилі дісталися морських курортів — загинуло 112 людейЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компанійПарламент Туреччини схвалив заяву Швеції на вступ до НАТОТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіІзраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»Єменські хусити заявили про удари по двох есмінцях США

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: