Шеф-кухар Петер Фрюсаммер до пандемії працював у берлінському ресторані. Але тепер він змінив шикарну кухню на простішу й готує для пацієнтів і медиків лікарні в Бад-Бельцигу. Зараз ресторан дружини Петера зачинений, але кухар не хоче сидіти склавши руки.
[Петер Фрюсаммер, шеф-кухар]:
«Залюбки готую одразу багато, а не помалу, і мені подобається готувати спонтанно. Не хочу обдумувати страву по два тижні, перш ніж подам її до столу».
Петеру все ж доводиться обдумувати меню так, щоб і порадувати пацієнтів, і вкластися в бюджет. Він намагається доповнювати звичайні страви вишуканими. Кухар переконаний, що їжа, приготована з любов’ю, корисна з усіх боків.
[Петер Фрюсаммер, шеф-кухар]:
«Я вкладаю всю душу, щоб це доходило до людських сердець, і людям було добре. Ми використовуємо лише свіжі продукти, тому вважаємо, що наша їжа корисна для здоров’я. Вірю, що ми теж робимо внесок в одужання пацієнтів».
І лікарі, і пацієнти задоволені тим, що кухню очолив берлінський шеф-кухар.
[Штефані Янс, лікар]:
«Їжа, як завжди, чудова. Вона корисна, і порції великі. Поки мені все подобається. Відтоді як з’явився цей кухар, я тут постійний гість. Про деякі страви навіть гадки не мала, а тепер відкриваю їх для себе».
Для Петера праця на лікарняній кухні стала чимось на кшталт ліків проти туги за рестораном.
[Петер Фрюсаммер, шеф-кухар]:
«Мені не приємно бачити порожні столики в пустому ресторані. Працюючи в лікарні, я нічого цього не помічаю. Там для мене коронавірусної кризи немає».
Петер має надію, що ресторан його дружини відкриється на початку квітня.
Коротке посилання на цю сторінку: