18.09.2024
Телеканал NTD

ВООЗ: ризик поширення вірусу Ебола з Гвінеї до сусідніх країн дуже великий

ВООЗ: ризик поширення вірусу Ебола з Гвінеї до сусідніх країн дуже великий

Ризик поширення вірусу Ебола з Гвінеї до сусідніх країн дуже великий. Про це повідомляє Всесвітня організація..

Дата завантаження: 2024-04-18

video

Ризик поширення вірусу Ебола з Гвінеї до сусідніх країн дуже великий. Про це повідомляє Всесвітня організація охорони здоров’я на тлі нового спалаху лихоманки в цій західноафриканській державі.

За даними ВООЗ, у Гвінеї виявили 18 заражених вірусом Ебола. Чотири людини померли.

Два тижні тому там почали робити щеплення. Вакцинували вже коло 1600 осіб.

[Ібрагім Соус Фолл, співробітник ВООЗ]:

«Якщо ми хочемо зупинити вірус Ебола, нам треба буде більше вакцин. Ми працюємо із сусідніми країнами, щоб використати вакцину Johnson and Johnson для лікарів у зонах ризику».

Проводити вакцинацію в Африці непросто. Вакцини від лихоманки Ебола слід зберігати в дуже холодних умовах. Це важко забезпечити на стадії транспортування.

У ВООЗ кажуть, що сусідні з Гвінеєю країни, такі як Сенегал, Малі, Сьєрра-Леоне, Ліберія та Кот-д’Івуар, погано готові до можливого спалаху лихоманки й до вакцинації.

Нагадаємо, найбільший у світі спалах лихоманки Ебола був у Західній Африці з 2013 по 2016 рік і почався з Гвінеї. Тоді понад 28 тисяч осіб заразилося, 11 300 померло. Вакцина ж стала доступною лише у 2019-му.
Коротке посилання на цю сторінку:

ВООЗ: ризик поширення вірусу Ебола з Гвінеї до сусідніх країн дуже великийЕпідемія лихоманки денге може початися в АргентиніПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуВ Уганді фермери переходять на вирощування бамбукаООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 року

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: