29.06.2024
Телеканал NTD

Смертність від COVID-19 та ожиріння: зв’язок доведено

Смертність від COVID-19 та ожиріння: зв'язок доведено

Більшу частину смертей від COVID-19 у світі зафіксовано в країнах, де багато людей страждають від зайвої..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Більшу частину смертей від COVID-19 у світі зафіксовано в країнах, де багато людей страждають від зайвої ваги чи ожиріння. Такі дані нового міжнародного дослідження.

Згідно з ним, там, де щонайменше половина дорослого населення має проблеми із зайвою вагою, смертність від коронавірусу перевищує середні показники в десять разів.

Якщо показати це в цифрах, то з двох із половиною мільйонів смертей від ковіду у світі 2,2 мільйона, тобто 90 %, сталися в країнах, де серед населення високий рівень ожиріння.

[Олівія Барата Кавальканті, член Всесвітньої федерації з боротьби з ожирінням]:

«Тепер почалася криза, пов’язана з ожирінням і пандемією COVID-19».

У дослідженні проаналізували дані про смертність від COVID-19, отримані Університетом Джона Гопкінса в США, а також дані Всесвітньої організації охорони здоров’я про ожиріння.

Як зазначають автори, у країнах, де люди не страждають від надмірної ваги, немає і високої смертності від COVID-19.

У звіті також ідеться, що в США й Великій Британії показники смертності від COVID-19 та ожиріння одні з найвищих у світі.

[Джон Вілдінг, голова Всесвітньої федерації з боротьби з ожирінням]:
«Дуже важливо, щоб країни разом запроваджували системні підходи для профілактики й лікування ожиріння».

Дослідники зазначають, що ожиріння потрібно визнати як один із головних ризиків щодо COVID-19 і враховувати це під час складання планів вакцинації.
Коротке посилання на цю сторінку:

Смертність від COVID-19 та ожиріння: зв’язок доведеноСрібло в Єгипті — нове золотоНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CКоролева Данії неочікувано оголосила, що зречеться престолуКанада обмежить час роботи для іноземних студентівНереальні очікування в новорічні свята призводять до великого стресуНайбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у Швеції19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуЯк голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату КаліфорніяМарокко: лазні закриті, води немає

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: