26.02.2024
Телеканал NTD

У Бразилії створили спрей, що вбиває коронавірус

У Бразилії створили спрей, що вбиває коронавірус

Бразильські дослідники оголосили про створення спрею, який миттєво знищує коронавірус. У його складі — іони металів..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Бразильські дослідники оголосили про створення спрею, який миттєво знищує коронавірус. У його складі — іони металів і природні полімери.

Дослідники з лабораторії інженерії та хімії Університету Кампінас виявили, що ці дві сполуки здатні знищувати коронавірусну інфекцію.

Такий спрей створює активний бар’єр. Вірус гине, щойно почне контактувати з обробленою поверхнею.

Для порівняння, поширені нині засоби індивідуального захисту діють більше як фізичний бар’єр.

Речовину назвали SprayCov. Вона вбиває вірус усього за хвилину. Водночас зберігає ефективність на рівні майже 100 % упродовж 48 годин.

Спрей можна розпорошувати на засоби індивідуального захисту, які використовують медичні працівники, а також на бавовняні маски.

[Маріза Мазумі, професор]:
«Згідно з нашими дослідженнями, речовина, яку ми розробляємо, зберігається на фізичній поверхні упродовж трьох днів. Створений бар’єр руйнує вірус».

Науковці зазначають, що додали до розчину природні матеріали, такі як сульфат міді, який понад століття використовують у сільському господарстві як протигрибковий засіб.

[Жуан Батішта Роша, студент]:
«Теоретично, застосувавши універсальну технологію, таку як спрей, ми зможемо покрити будь-яку поверхню невеликим шаром недорогих солей міді. Ми могли б зробити цю технологію загальнодоступною».

Суміш біорозкладних полімерів діє як клей, який утримує солі разом. Експерименти показали, що здатність спрею прикріплятися до різних поверхонь, зокрема тканини, однакова.

З початку пандемії в Бразилії зареєстрували понад шість мільйонів випадків зараження коронавірусом.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Бразилії створили спрей, що вбиває коронавірусУ пластику знайшли набагато більше хімікатів, ніж виявили ранішеЗ олії — біопальне: новий завод у ДубаїНайдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській ПатагоніїЗа поведінкою тварин під час сонячного затемнення спостерігатимуть науковці СШАНовинки мобільних технологій показали на Mobile World CongressВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння водиУ Нідерландах тестуватимуть вакуумний поїзд HyperloopНові протези дають змогу відчувати температуру предметівКубинські біологи розгадують таємниці міграції птахів із Північної Америки

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: