27.06.2024
Телеканал NTD

У Єгипті показали понад 100 незайманих саркофагів віком 2500 років

У Єгипті показали понад 100 незайманих саркофагів віком 2500 років

Влада Єгипту показала понад сто стародавніх саркофагів, нещодавно знайдених у некрополі Саккара, що неподалік від Каїра...

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Влада Єгипту показала понад сто стародавніх саркофагів, нещодавно знайдених у некрополі Саккара, що неподалік від Каїра. Усі вони добре збереглися, і за 2500 років їх жодного разу не торкалася рука людини. У саркофагах поховані жерці та вельможі, які жили за доби XXVI династії фараонів.

[Мустафа аль-Вазирі, голова Вищої ради у справах старожитностей Єгипту]:
«Ми оголошуємо, що знайшли понад 100 незайманих і непошкоджених саркофагів, прикрашених розписами. Їх виявили всього за кілька сотень метрів звідси. Також знайдено понад 40 похоронних масок, статуетки, (ритуальний посуд) канопи та чудова дерев’яна статуя».

Саркофаги виявили в кількох похоронних камерах, які містяться на глибині від десяти до 12 метрів.

У серпні археологи також знайшли в некрополі Саккара 59 стародавніх трун. Але ті саркофаги збереглися не так добре, як виявлені пізніше. До того ж у них поховано людей нижчого стану.

Усі саркофаги з муміями та інші артефакти виставлять у Великому Єгипетському музеї. Його планують відкрити наступного року.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Єгипті показали понад 100 незайманих саркофагів віком 2500 роківБезпілотний вертоліт НАСА на Марсі визнано неробочимМишку замінили жести: нову технологію показали на Світовому конгресі мобільних технологійЛичинок коралів заманюють до рифів за допомогою звуків«Іншопланетна лихоманка» стимулює перуанських мисливців за старовиноюЗа поведінкою тварин під час сонячного затемнення спостерігатимуть науковці СШАВосьминоги допомогли у створенні потужних присосківЗ олії — біопальне: новий завод у ДубаїДо нас летить одна з найяскравіших відомих кометЯк за 200 років розвинулася наука про динозаврів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: