27.05.2024
Телеканал NTD

Про наближення білих ведмедів попереджатимуть радари

Про наближення білих ведмедів попереджатимуть радари

На узбережжі Гудзонової затоки в канадській провінції Манітоба сотні білих ведмедів чекають морозів, а точніше, того..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

На узбережжі Гудзонової затоки в канадській провінції Манітоба сотні білих ведмедів чекають морозів, а точніше, того часу, коли воду вкриє крига, і вони зможуть полювати на кільчастих нерп. А поки вони особливо небезпечні для 900 жителів найближчого містечка Черчилл.

Зараз місто розробляє план запобігання конфліктам між тваринами й людиною. Тут вирішили перевірити, чи можуть військові радари фіксувати наближення хижаків.

Як з’ясувалося, це можливо. Використовуючи функцію штучного інтелекту, радари здатні попереджати про ведмедів навіть під час бурі чи вночі.

Наступного року систему вперше використають у туристичному таборі норвезького міста Лонгйїр, де в серпні ведмідь загриз чоловіка.

Природозахисники кажуть, що останніми роками ведмеді почали довше залишатися на березі через потепління клімату. Однак це також відкрило нові можливості.

[Джефф Йорк, природозахисник]:
«В Арктиці теплішає, тане лід. Ми бачимо на березі дедалі більше ведмедів, і залишаються вони там довше. Одночасно вільний від льоду океан дає можливість більшій кількості туристів відвідати Арктику».

Коли радар помічатиме ведмедя, що підійшов надто близько до людей, на місце відправлятимуть рейнджерів, які використовуватимуть різні способи, щоб його відігнати: від гумових куль до вертольотів.

Варто зазначити, що в Черчиллі люди давно звикли до сусідства з білими хижаками. Тут навіть є негласне правило: не замикати двері машин і будинків, щоб кожен міг потрапити всередину, рятуючись від ведмедя.
Коротке посилання на цю сторінку:

Про наближення білих ведмедів попереджатимуть радариНауковці придумали, як шум від машин перетворити на біопаливоЗ олії — біопальне: новий завод у ДубаїЧи можна забезпечити Землю дешевою сонячною енергією з космосуУ Нідерландах тестуватимуть вакуумний поїзд HyperloopЗа поведінкою тварин під час сонячного затемнення спостерігатимуть науковці СШАНовинки мобільних технологій показали на Mobile World CongressНовий тривожний рекорд: температура океану в лютому досягла абсолютного максимумуВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння водиДослідження: собаки розуміють більше, ніж ми думали

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: