29.09.2024
Телеканал NTD

На Тайвані новий робот-лаборант за день обробляє 2000 тестів на COVID-19

На Тайвані новий робот-лаборант за день обробляє 2000 тестів на COVID-19

Це новітній робот для боротьби з коронавірусом. Він виконує функцію лаборанта, який досліджує зразки біологічної рідини..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Це новітній робот для боротьби з коронавірусом. Він виконує функцію лаборанта, який досліджує зразки біологічної рідини людини. Апарат розробила біотехнологічна компанія з Тайбея.

Робота обладнано трьома маніпуляторами, тож одночасно він може обробляти багато зразків. Водночас він імітує дії людини, щоб не допустити перехресного забруднення під час проведення аналізів.

Розробники сподіваються, що такий високотехнологічний лаборант допоможе зупинити поширення коронавірусу й підтримає світову економіку, що постраждала від пандемії.

[Арвін Чжень, працівник компанії ― розробника робота-лаборанта]:

«Робот може видавати 2000 результатів аналізів за день. Якщо в аеропорту Кеннеді чи сінгапурському аеропорту встановити 100 таких роботів, то ці аеропорти зможуть повністю відновити рейси й дати можливість пасажирам безпечно подорожувати. Це пожвавить економіку країни».

Нову технологію вже використовують в одній із лікарень Тайбея. Раніше результатів тестів чекали щонайменше два дні. Тепер вони надходять значно швидше.

[Лі Шимін, лікар]:
«Робот допоможе знайти баланс між контролем над епідемією та підтримкою економіки. Можна буде масово працювати й водночас ефективно запобігати поширенню вірусу».

Робот-лаборант також здатен відрізняти грип від коронавірусу.

[Лі Шимін, лікар]:
«Це дуже ефективно під час профілактики епідемій. Хворого на грип не відправлять на карантин, і помилок поменшає».

Робота-лаборанта використовують у кількох урядових установах, у центрах контролю над захворюваннями й трьох лікарнях Північного й Центрального Тайваню.
Коротке посилання на цю сторінку:

На Тайвані новий робот-лаборант за день обробляє 2000 тестів на COVID-19Новий тривожний рекорд: температура океану в лютому досягла абсолютного максимумуВ Австралії почали спостерігати з космосу за чужорідними буйволамиЗа поведінкою тварин під час сонячного затемнення спостерігатимуть науковці СШАВ ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 роківПриватний місячний модуль «Одіссей» лежить на боці, але працюєМорозильні камери з відходів роблять у кенійському місті МомбасаНовинки мобільних технологій показали на Mobile World CongressУ пластику знайшли набагато більше хімікатів, ніж виявили ранішеВід грилів до заслінок для кішок: ШІ майже скрізь на виставці CES

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: