26.02.2024
Телеканал NTD

Вакуумний поїзд Hyperloop Ілона Маска вперше випробували з пасажирами

Вакуумний поїзд Hyperloop Ілона Маска вперше випробували з пасажирами

Ці два пасажири вже скоро першими проїдуться на вакуумному поїзді Hyperloop компанії Ілона Маска. Випробування проходять..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Ці два пасажири вже скоро першими проїдуться на вакуумному поїзді Hyperloop компанії Ілона Маска. Випробування проходять на тестувальному полігоні в Лас-Вегасі, де проклали трасу завдовжки пів кілометра.

Швидкість цих вакуумних поїздів у майбутньому буде як у літака. Й ось перший тестовий проїзд пасажирів почався.

У кріслах сидить співзасновник стартапу Джош Гігель і працівниця компанії Сара Лучіан. Двомісну капсулу побудували саме для цього випробування. Вона розігналася до 172 кілометрів за годину.

[Сара Лучіан, учасниця випробування]:

«У мене все чудово!»

[Джош Гігель, учасник випробування]:
«Дивовижно».

Як очікується, серійні капсули вміщатимуть до 28 пасажирів.

Варто зазначити, що проект будівництва трас для вакуумних поїздів поки не реалізовано. Однак Ілон Маск домагається на це дозволу в різних країнах світу.

Ще один тестовий полігон побудовано в американському місті Готорн. Там довжина траси становить півтора кілометра.

Якщо такі поїзди успішно пройдуть тестування й матимуть усі дозволи, то перевозитимуть пасажирів зі швидкістю понад 1200 кілометрів за годину.
Коротке посилання на цю сторінку:

Вакуумний поїзд Hyperloop Ілона Маска вперше випробували з пасажирамиЧи можна забезпечити Землю дешевою сонячною енергією з космосуПонад 100 нових видів морських істот виявили в океані біля берегів ЧиліДослідження: собаки розуміють більше, ніж ми думалиНовий тривожний рекорд: температура океану в лютому досягла абсолютного максимуму«Іншопланетна лихоманка» стимулює перуанських мисливців за старовиноюАстрономи знайшли найяскравіший об’єкт у Всесвіті з чорною дірою в центріУ пластику знайшли набагато більше хімікатів, ніж виявили ранішеНові протези дають змогу відчувати температуру предметівУ Нідерландах тестуватимуть вакуумний поїзд Hyperloop

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: