27.09.2024
Телеканал NTD

Новинки мобільних технологій показали на Mobile World Congress

Новинки мобільних технологій показали на Mobile World Congress

На виставці Mobile World Congress у Барселоні стартапи показують новітні гаджети. Німецька компанія пропонує оптичні рішення..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

На виставці Mobile World Congress у Барселоні стартапи показують новітні гаджети.

Німецька компанія пропонує оптичні рішення для окулярів доповненої реальності.

[Френк Каруц, представник німецької технологічної компанії]:

«По суті, наш бізнес — це виробництво розумних окулярів, які люди носять щодня. Отже, ми додаємо до звичайних окулярів віртуальне зображення, яке ніби ширяє в повітрі».

Нідерландська фірма показує, як її розробка створює реалістичні голограми для конференц-залів і готелів.

Пристрій має 86-дюймовий прозорий РК-екран 4K для реалістичної голографічної проєкції натуральної величини. Заекранне світло створює ілюзію 3D-проєкції чи голограми.

За допомогою цієї технології можна показувати виступи та проводити прямі трансляції.

[Джуррієн Споельстра, представник фірми ― розробника голографічних технологій]:

«Як ви знаєте, 90 відсотків спілкування — це мова тіла. А під час групових зустрічей ви бачите лише цю частину. Тож, щоб донести думку, вам бракує дуже великої та важливої частини тіла. Отже, тепер ви можете повноцінно з кимось поговорити, бачачи його в натуральну величину».

А цей аксесуар додає клавіатуру до мобільного телефона із сенсорним екраном.

[Майкл Фішер, співрозробник аксесуара для смартфонів]:

«Ми багато від чого відмовилися, утративши ці кнопки. Віртуальна клавіатура тепер покриває 40 відсотків площі екрана. Тобто, коли ви спілкуєтеся або обмінюєтеся повідомленнями, ви не можете бачити всієї розмови».

Інший нідерландський стартап виводить на ринок найменший у світі спектральний сенсорний модуль NIR для аналізу матеріалів. Запатентована технологія мініатюрних фотонних спектральних чипів забезпечує ту саму точність, що й за лабораторного аналізу. Пристрій допомагає проаналізувати властивості продукту в режимі реального часу. Його вже використовує нідерландська поліція, щоб виявляти заборонені речовини.

Mobile World Congress проходить щороку в лютому.
Коротке посилання на цю сторінку:

Новинки мобільних технологій показали на Mobile World CongressДослідження: собаки розуміють більше, ніж ми думалиУ Нідерландах тестуватимуть вакуумний поїзд HyperloopПонад 100 нових видів морських істот виявили в океані біля берегів ЧиліЯк за 200 років розвинулася наука про динозаврів«Іншопланетна лихоманка» стимулює перуанських мисливців за старовиноюУ пластику знайшли набагато більше хімікатів, ніж виявили ранішеРобот-кур’єр почав доставляти їжу в ТокіоБерезень 2024 став найспекотнішим в історіїЯрмарок роботів проходить у данському місті Оденсе

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: