27.09.2024
Телеканал NTD

Найдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській Патагонії

Найдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській Патагонії

Наскельні малюнки віком 8200 років виявили в аргентинській Патагонії. Вони найдавніші з усіх знайдених у Південній..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Наскельні малюнки віком 8200 років виявили в аргентинській Патагонії. Вони найдавніші з усіх знайдених у Південній Америці.

Відкриття зробили аргентинські та чилійські археологи, коли досліджували печеру Уенулль-1. Її площа — 630 квадратних метрів. Тут виявили майже 900 малюнків. Їх зроблено в різний час.

[Гваделупе Ромеро Вільянуева, археолог]:

«Ми датували чотири малюнки у формі гребінки чорного кольору. Намальовано вугіллям. Це найраніші наскельні малюнки в Південній Америці. Наносити ці твори мистецтва в печері Уенулль почали приблизно 8000 років тому. Це тривало, доки не змінилося 130 поколінь людей».

Знахідка відображає культуру та способи спілкування людей, які населяли цей регіон у період середнього голоцену. Тоді тут жили мисливці-збирачі. На думку вчених, малюнками вони передавали важливу інформацію. Можливо, вона допомагала знаходити воду в посушливій та спекотній місцевості.

Науковців здивувала така різноманітність малюнків в одній печері. Виконано їх вугіллям або за допомогою барвників різних рослин. Абстрактні малюнки зображують людей, тварин та птахів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Найдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській ПатагоніїУ Дубаї корали вирощують по-новомуНауковці підтвердили, що виявили новий вид давніх іхтіозаврівНайбільший у Європі «надрукований» будинок здали в орендуУ США тестують робота, який ходитиме по перетнутій місцевості Місяця та МарсаЧи можна забезпечити Землю дешевою сонячною енергією з космосуАстрономи знайшли найяскравіший об’єкт у Всесвіті з чорною дірою в центріМорозильні камери з відходів роблять у кенійському місті МомбасаБерезень 2024 став найспекотнішим в історіїПонад 100 нових видів морських істот виявили в океані біля берегів Чилі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: