29.07.2024
Телеканал NTD

У Нідерландах тестуватимуть вакуумний поїзд Hyperloop

У Нідерландах тестуватимуть вакуумний поїзд Hyperloop

Ця біла труба, можливо, скоро повністю переверне уявлення про галузь перевезення людей і вантажів. У Нідерландах..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

Ця біла труба, можливо, скоро повністю переверне уявлення про галузь перевезення людей і вантажів. У Нідерландах відкрився випробувальний полігон Європейського центру Hyperloop. Тут тестуватимуть вакуумний поїзд.

Труба завдовжки 420 метрів складається із 34 секцій діаметром два з половиною метри. Її також оснащено так званим перемикачем лінії руху.

[Марінус ван дер Мейс, спеціаліст із технологій та інжинірингу]:

«Це створює ефект мережі доріг. Тобто це своєрідне шосе, магістраль із труб. Транспортні засоби можуть в’їжджати та з’їжджати з неї або змінювати смугу руху, щоби потрапити до іншої частини Європи чи іншого пункту призначення».

Розвивати проєкт вакуумного поїзда одинадцять років тому запропонував американський мільярдер Ілон Маск. Згідно з концепцією, капсула пересувається на магнітній або повітряній подушці в трубі, де створено низький атмосферний тиск. Водночас швидкість може сягати 700 кілометрів за годину.

Прихильники цієї ідеї вважають, що Hyperloop буде набагато ефективнішим за швидкісні залізниці та літаки, які виконують короткі рейси. До того ж вакуумні потяги, на їхню думку, екологічніші.

[Саша Ламме, директор Європейського центру Hyperloop]:

«Я очікую, що до 2030 року з’являться перші маршрути вакуумних поїздів завдовжки, можливо, п’ять кілометрів. І ними їздитимуть пасажири. Такі дороги готуються відкрити, наприклад, в Італії та Індії».

Є і ті, хто критикує такі проєкти. Деякі експерти підрахували, що будівництво лінії вакуумних поїздів економічно недоцільне. Проте фахівці Європейського центру Hyperloop не погоджуються.

[Саша Ламме, директор Європейського центру Hyperloop]:

«Ми вже збудували європейський центр і розуміємо, що можемо конкурувати зі швидкісними залізницями. Ми ще не запровадили всю оптимізацію витрат, але можемо зробити це найближчим десятиліттям, щоб ще більше зменшити витрати».

У будівництві випробувального полігону брало участь понад 50 компаній. Проєкт фінансує Європейська комісія та уряд Нідерландів.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Нідерландах тестуватимуть вакуумний поїзд HyperloopНовий тривожний рекорд: температура океану в лютому досягла абсолютного максимумуЯрмарок роботів проходить у данському місті ОденсеУ Дубаї корали вирощують по-новому«Іншопланетна лихоманка» стимулює перуанських мисливців за старовиноюПриватний місячний модуль «Одіссей» лежить на боці, але працюєМишку замінили жести: нову технологію показали на Світовому конгресі мобільних технологійНовинки мобільних технологій показали на Mobile World CongressЕкспрес-тести із жуйок планують виробляти в ШотландіїРобот-кур’єр почав доставляти їжу в Токіо

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: