27.04.2024
Телеканал NTD

Кубинські біологи розгадують таємниці міграції птахів із Північної Америки

Кубинські біологи розгадують таємниці міграції птахів із Північної Америки

Кубинські біологи перевіряють сильця в ботанічному саду, що біля Гавани. Цього разу попалася пташка-мігрант із далеких..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Кубинські біологи перевіряють сильця в ботанічному саду, що біля Гавани. Цього разу попалася пташка-мігрант із далеких країв. Тепер її чекає повне обстеження.

Учені вимірюють і зважують полонянку, оцінюють зовнішній вигляд і визначають кількість жиру в організмі. Дані записують.

[Даніела Вентура, біолог]:

«Можна подумати, що ці маленькі пташки, які важать менше ніж десять грамів, слабкі. Але вони перелітають величезний океан, а потім повертаються. Це вражає. Дивовижно, що деякі істоти можуть здійснювати такі неймовірні подвиги».

Біологи спостерігають за перелітними птахами. Ті мігрують зі США та Канади.

[Лурдес Мухіка, біолог]:

«Дуже важливо розуміти, що наш проєкт — це турбота про природу країни. Він дасть змогу зберегти екосистеми такими, якими вони мають бути. Це важливо для орнітофауни Північної Америки».

Кубинські науковці співпрацюють із дослідниками з Канади. У межах програми Motus вони встановили першу на острові радіотелеметричну антену. За її допомоги можна спостерігати за птахами, на яких закріплено передавачі.

[Мартін Акоста, біолог]:

«Ми ніколи не розраховували, що зможемо користуватися таким складним обладнанням, як радіотелеметрична антена. Вона даватиме нам інформацію про міграцію птахів із півночі, які пролітають через Кубу».

Передавачі важать від 0,2 до 2,6 грама, тому їх можна прикріплювати до найменших птахів і навіть до метеликів та бджіл. Пристрої тримаються якийсь час, а потім відпадають. Антена «бачить» передавачі, коли вони перебувають у радіусі 20 кілометрів і менше.

Недавно за допомогою цього обладнання на Кубі виявили американського дрозда Свенсона. Передавач на нього наділи в Британській Колумбії в Канаді. З ним птах пролетів 5000 кілометрів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Кубинські біологи розгадують таємниці міграції птахів із Північної Америки«Іншопланетна лихоманка» стимулює перуанських мисливців за старовиноюРобот-кур’єр почав доставляти їжу в ТокіоЛичинок коралів заманюють до рифів за допомогою звуківВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння водиМишку замінили жести: нову технологію показали на Світовому конгресі мобільних технологійПонад 100 нових видів морських істот виявили в океані біля берегів ЧиліБерезень 2024 став найспекотнішим в історіїЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластикуУ Нідерландах тестуватимуть вакуумний поїзд Hyperloop

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: