27.06.2024
Телеканал NTD

Аборигени Австралії створили застосунок, який допоможе туристам

Аборигени Австралії створили застосунок, який допоможе туристам

Історії про минулі часи в сучасному застосунку. Аборигенна народність аранда, яка проживає в Центральній Австралії, вдається..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Історії про минулі часи в сучасному застосунку. Аборигенна народність аранда, яка проживає в Центральній Австралії, вдається до технологій, щоби привабити туристів і більше розповісти про свою культуру.

У місті Аліс-Спрінгс тепер усюди з’явилися таблички з описом пам’яток, на яких також можна знайти інструкцію, як установити спеціальний застосунок.

[Бенедикт Стівенс, один із розробників застосунку]:
«Застосунок допомагає налагодити зв’язок із гостями, а ті зможуть налагодити зв’язок із тутешнею спільнотою аранда, довідатись місцеву історію».

Застосунок не лише розповідає цікаві історії, але й містить прості уроки для вивчення місцевого діалекту. У ньому навіть є приклади вимови деяких слів.

[Ширлі Тернер, одна з розробниць застосунку]:
«Колись хтось зайде в магазин чи кафе й скаже “вурта”. В іншій країні ви вітаєтеся тамтешньою мовою, а тут вам слід сказати “вурта”».

Місцеві жителі також кажуть, що якщо туристи поважатимуть місцеву культуру, то у відповідь матимуть таке ж шанобливе ставлення.

[Ширлі Тернер, одна з розробниць застосунку]:
«Люди гадають, що це просто місто. Та для нас, народності аранда, це священне місце».

Загалом у цій місцевості живе коло двох тисяч аборигенів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Аборигени Австралії створили застосунок, який допоможе туристамЗа поведінкою тварин під час сонячного затемнення спостерігатимуть науковці СШАКубинські біологи розгадують таємниці міграції птахів із Північної АмерикиУ Німеччині розробили мікроботів, які в майбутньому допоможуть лікувати ракУ пластику знайшли набагато більше хімікатів, ніж виявили ранішеДо нас летить одна з найяскравіших відомих кометАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксі«Скелет панди»: новий вид незвичайної морської істоти відкрили в ЯпоніїРобот-кур’єр почав доставляти їжу в ТокіоУ Дубаї корали вирощують по-новому

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: