27.10.2024
Телеканал NTD

З олії — біопальне: новий завод у Дубаї

З олії — біопальне: новий завод у Дубаї

Цей завод в Об'єднаних Арабських Еміратах переробляє використану олію на біопальне. Одна дубайська компанія сподівається, що..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Цей завод в Об’єднаних Арабських Еміратах переробляє використану олію на біопальне.

Одна дубайська компанія сподівається, що її біодизель допоможе розвивати екологічний транспорт в одній із найбільших нафтовидобувних країн світу.

[Юсіф бін Саїд аль-Лута, гендиректор компанії]:

«Зараз в ОАЕ ми прагнемо екологічного транспорту, щоб він обов’язково був, як у решті світу».

Глобальна гонитва за низьковуглецевим пальним набирає обертів. Як очікують, попит на дизель з олії та відпрацьованої кулінарної олії зростатиме.

Компанія стверджує, що щомісяця збирає 500 000 літрів використаної кулінарної олії і переробляє її на біодизель та інші продукти.

У 2023 році компанія виробила понад 770 тонн біопального.

[Юсіф бін Саїд аль-Лута, гендиректор компанії]:

«Створити біопальне дуже просто. Це не ядерна наука. Насправді це нафта. Ми змішуємо її з метанолом та гідроксидом калію або гідроксидом натрію».

ОАЕ прагнуть досягти нульових викидів до 2050 року. Але торік незалежна дослідницька організація заявила, що країні ще далеко до досягнення поставлених кліматичних цілей. Особливо враховуючи, що вона планує розширювати видобуток і використання нафти та газу.

Цей завод в ОАЕ не єдиний, який застосовує кулінарні продукти. Приміром, у віддаленій австралійській глибинці для заряджання електромобілів використовують кулінарний жир.

А на цьому заводі в США також розробили технологію перероблення використаної кулінарної олії, зокрема соєвої, та яловичого жиру на відновлюване дизельне пальне.

Експерти вважають, що такі технології стануть у пригоді в регіонах, де електромобілі запроваджуються повільніше, ніж у розвиненіших країнах.
Коротке посилання на цю сторінку:

З олії — біопальне: новий завод у ДубаїБерезень 2024 став найспекотнішим в історіїНайдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській ПатагоніїЯк за 200 років розвинулася наука про динозаврівРобот-кур’єр почав доставляти їжу в ТокіоДо нас летить одна з найяскравіших відомих кометСтимулятор для мозку — новий засіб проти депресіїЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластикуДослідження: собаки розуміють більше, ніж ми думалиЗнахідка в Помпеях розкриває таємниці будівництва стародавніх римлян

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: