28.12.2024
Телеканал NTD

За поведінкою тварин під час сонячного затемнення спостерігатимуть науковці США

За поведінкою тварин під час сонячного затемнення спостерігатимуть науковці США

Як повне сонячне затемнення діє на птахів і тварин? Це хочуть з'ясувати американські біологи. Вони планують..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Як повне сонячне затемнення діє на птахів і тварин? Це хочуть з’ясувати американські біологи. Вони планують спостерігати за мешканцями зоопарку у Форт-Верті, що в Техасі. 8 квітня жителі цього штату першими в США побачать це рідкісне астрономічне явище.

Учені вже спостерігали за тваринами в Північній Кароліні під час сонячного затемнення 2017 року. Деякі мешканці зоопарку поводилися незвичайно. Приміром, комодський дракон зазвичай майже не рухається. А коли сонце зникло, він почав бігати. Жирафи-самці теж виявили занепокоєння. Фламінго скупчилися навколо пташенят. А мавпи вирішили, що пора спати.

[Адам Гартстоун-Роуз, професор біології]:

«Деякі тварини поводилися так, ніби настав вечір, і почали виконувати звичайні вечірні справи. Горили проводять день на вулиці, а на ніч їх пускають до закритого вольєра. Там вони вечеряють і лягають спати. А тут посеред дня вся родина горил підійшла до вольєра, ніби настає ніч».

Сіаманги співали незвичайних пісень.

[Адам Гартстоун-Роуз, професор біології]:

«Ці сіаманги — дивні маленькі істоти, схожі на гібонів — почали видавати звуки, яких ми ніколи раніше не чули. Ми з’ясували, що це значно відрізнялося від тих звуків, які вони зазвичай видають».

Біологи спостерігатимуть за тими ж видами, що й у 2017 році. Потім порівняють їхню поведінку з мешканцями зоопарку, що в Північній Кароліні.

Зоопарки в штатах Індіана, Арканзас та Огайо запрошують своїх гостей провести таке ж дослідження.

Місяць затулить сонце 8 квітня на 4 хвилини 28 секунд. Це побачать у Мексиці, США та Канаді. Часткові фази буде видно в Гренландії, Ісландії, Ірландії, Шотландії, Вельсі та на Піренейському півострові.
Коротке посилання на цю сторінку:

За поведінкою тварин під час сонячного затемнення спостерігатимуть науковці СШАВосьминоги допомогли у створенні потужних присосківЗнахідка в Помпеях розкриває таємниці будівництва стародавніх римлянБезпілотний вертоліт НАСА на Марсі визнано неробочимУ Німеччині розробили мікроботів, які в майбутньому допоможуть лікувати ракРобот-кур’єр почав доставляти їжу в ТокіоВ Ізраїлі знайшли величезне підземне укриття, зроблене 2000 років тому«Скелет панди»: новий вид незвичайної морської істоти відкрили в ЯпоніїБерезень 2024 став найспекотнішим в історіїКубинські біологи розгадують таємниці міграції птахів із Північної Америки

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: