26.09.2024
Телеканал NTD

Наслідки «Ети»: вулиці міст Мексики перетворилися на річки

Наслідки «Ети»: вулиці міст Мексики перетворилися на річки

Це столиця мексиканського штату Табаско — місто Вільяермоса. Зараз воно більше нагадує Венецію — місцеві вулиці..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Це столиця мексиканського штату Табаско — місто Вільяермоса. Зараз воно більше нагадує Венецію — місцеві вулиці перетворилися на канали з водою. Це наслідки шторму «Ета». Постраждали й інші міста регіону.

[місцева жителька]:
«Усе це звалилося на нашу голову, і що тепер? Ми хочемо допомоги від влади. Побачимо, чи вона допоможе. У нас залишилися лише кури. І ще порося. Ось і вся наша їжа, більше нічого немає».

Негода вирувала в регіоні минулих вихідних, і спричинені зливами повені все ще не відступають.

Влада організувала евакуаційні центри, але не всі погоджуються туди йти.

[місцевий житель]:

«Навіщо мені в евакуаційний центр? Щоб заразитися коронавірусом? Вони цього не враховують. Для нас це не варіант. Багато сусідів розмістилося в родичів. А такі, як ми, кому нікуди йти, змушені лишатися тут в умовах негоди».

А це роздача продовольчої допомоги. Не мати їжі страшніше, ніж ризикувати заразитися коронавірусом.

[місцева жителька]:
«Ми чекаємо в черзі. Є безвідповідальні люди, які лізуть уперед. А ми стоїмо тут. Я намагалася пояснити, що має бути якийсь лад. Це складно. І не забуваймо, що тут ковід, і ніхто не тримає дистанції».

«Ета» — 28-й за рахунком шторм з ім’ям в Атлантиці цього року. У різних країнах він забрав життя щонайменше 150 осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

Наслідки «Ети»: вулиці міст Мексики перетворилися на річкиСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeГромадяни М’янми тисячами втікають до Таїланду через посилення бойових дійООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняЗбиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компонентиЗнов маски: у Мілані нічим дихатиІзраїль оголосив, що вивів майже всі війська з півдня Сектора ГазиВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспорою

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: