02.02.2024
Телеканал NTD

Збиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компоненти

Збиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компоненти

Небувала атака Ірану на Ізраїль вразила Близький Схід. Водночас тайванські експерти стверджують, що існує висока ймовірність,..

Дата завантаження: 2024-05-01

video

Небувала атака Ірану на Ізраїль вразила Близький Схід. Водночас тайванські експерти стверджують, що існує висока ймовірність, що в збитих іранських безпілотниках є компоненти китайського виробництва.

Тим часом у світі зростають побоювання, що конфлікт може перерости в повномасштабну регіональну війну. Західні країни спонукають Ізраїль до деескалації. Китай теж висловив стурбованість, закликавши до припинення вогню. Однак він не осудив Іран.

Ізраїль заявив, що розчарований реакцією Пекіна.

Поки що точно невідомо, дрони яких моделей було збито. Однак ізраїльські військовики заявили, що 170 із них, найімовірніше, були типу Shahed.

Такі самі безпілотники збивали й в Україні, і торік у червні західні дослідники виявили в одному з них китайські деталі. Це показало, що китайські компоненти й далі надходять до Ірану, і це сприяє програмі виробництва військових дронів Тегерана.

За словами тайванського експерта, китайські компоненти виявили в багатьох іранських безпілотниках, збитих в Україні та в Секторі Гази. Проте Ізраїлю ще належить з’ясувати походження деталей, провівши експертизу.

Попередні 10 років Пекін був найбільшим торговим партнером Ірану. Китай купує понад 90 відсотків іранської нафти, яка йде на експорт. За умов західних санкцій ці гроші — рятувальний круг для Тегерана.
Коротке посилання на цю сторінку:

Збиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компонентиЗнов маски: у Мілані нічим дихатиРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоГрад з куряче яйце, снігопади й торнадо: провінції Китаю потерпають від негодиСША заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з КитаємВ Іспанії «накрили» найбільший у Європі цех із виготовлення фальшивих монетООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелектуУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять роківНетаньягу відхилив пропозицію ХАМАСу вивести війська із Сектора Гази

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: