25.12.2024
Телеканал NTD

Байден оголосив про перемогу, але результат виборів, як і раніше, незрозумілий

Байден оголосив про перемогу, але результат виборів, як і раніше, незрозумілий

Ексвіцепрезидент США Джо Байден уже оголосив про свою перемогу на президентських виборах. Він заявив, що збирається..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Ексвіцепрезидент США Джо Байден уже оголосив про свою перемогу на президентських виборах. Він заявив, що збирається об’єднати країну.

[Джо Байден, кандидат у президенти США]:
«За нас віддали найбільше голосів в історії країни — 74 мільйони».

Утім, штаб Дональда Трампа звинувачує демократів у наймасштабніших махінаціях. Він уже подав судові позови в низці ключових штатів. Там лідирував Трамп, проте в якийсь момент Байден різко скоротив розрив.

Колишній мер Нью-Йорка Руді Джуліані, який зараз працює особистим юристом Дональда Трампа, сказав, що президент не визнає результати виборів до закінчення всіх судових розглядів.

Низка провідних ЗМІ США 7 листопада вже оголосила про перемогу Джо Байдена. Але Джуліані вважає, що медіа не вирішують результату голосування.

[Руді Джуліані, юрист Дональда Трампа]:
«Тобто ми повинні забути про закон? На суддів не зважаємо? Усі новинні агентства прогнозували, що Байден переможе з 10-процентним відривом. Але що зрештою вийшло? Новинні агентства не вирішують результату виборів. Це роблять суди».

Слідом за ЗМІ привітання Джо Байдену почали надходити від світових лідерів. Однак не всіх. Так, президент Мексики оголосив, що не привітає нового президента доти, доки не закінчаться всі судові процеси.

Команда Трампа вже подала федеральні судові позови, бо республіканських спостерігачів не допускали до перевірки під час підрахунку бюлетенів, які надійшли поштою. Саме цей вид голосування викликав у штабу Трампа й самого президента найбільше побоювань. На їхню думку, голосування поштою уможливлює масштабні махінації.

У Пенсильванії, згідно з ухвалою Верховного суду, буде відокремлено бюлетені, які прийшли після дня голосування. Як каже юрист президента, там мали місце масштабні фальсифікації. І саме цей штат надав Байдену вирішальну кількість вибірників. У вечір голосування Трамп там лідирував. Однак, коли підрахунок продовжили 4 листопада, Байден значно скоротив відставання.

За словами Джуліані, він має заяви про можливі фальсифікації щонайменше від 25 спостерігачів-республіканців.

У Вісконсині команда Трампа прагне перерахунку. Влада штату Джорджія вже оголосила, що перерахунок буде.

В Аризоні штаб Трампа подав позов у ​​зв’язку з програмною помилкою в окрузі Марікопа. Там виборцям давали неправильні інструкції, через що автоматична система не враховувала голоси тих, хто прийшов на дільниці.

У Неваді було виявлено понад три тисячі випадків махінацій. У Мічигані ж кампанія Трампа подала позови, через недопуск спостерігачів-республіканців до підрахунків.
Коротке посилання на цю сторінку:

Байден оголосив про перемогу, але результат виборів, як і раніше, незрозумілийЗакон ухвалили: Велика Британія почне висилати нелегальних емігрантів до РуандиТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюАвстралія підтвердила загибель волонтера в Секторі Гази та зажадала від Ізраїлю відповідейПравоцентрист Александр Стубб переміг на президентських виборах у ФінляндіїУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшлиЯпонія втратила титул третьої за величиною економіки світуЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компанійНа Кубі закінчується паливо?Північна Корея знову запустила крилаті ракети в море

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: