26.02.2024
Телеканал NTD

Теракт у Відні: троє загиблих, 14 поранених, нападники втекли

Теракт у Відні: троє загиблих, 14 поранених, нападники втекли

Поліція Австрії шукає людей, які в понеділок увечері зчинили стрілянину в кількох місцях центру Відня. Унаслідок..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Поліція Австрії шукає людей, які в понеділок увечері зчинили стрілянину в кількох місцях центру Відня. Унаслідок інциденту щонайменше троє осіб загинуло, 14 було поранено.

Серед постраждалих один поліціянт. Правоохоронці повідомили, що застрелили одного з нападників.

Підозрювані стріляли в шести різних місцях. Вони мали автоматичну зброю.

Канцлер Австрії назвав подію терактом.

[Себастьян Курц, канцлер Австрії]:
«Ситуація з безпекою дуже напружена, особливо у федеральній столиці Відні. Одного злочинця знищили. Однак кілька, імовірно, досі втікають. Нам відомо, що вони дуже гарно озброєні, мають автомати й добре професійно підготовлені. Без сумніву, це теракт».

Стрілянина почалася біля синагоги на вулиці Зайтенштеттен-гасе. Але тоді вона була зачиненою. Поліція досі з’ясовує, чи був теракт здійснений на ґрунті антисемітизму. Водночас міністр внутрішніх справ Австрії назвав убитого нападника «ісламістським терористом».

Центр Відня перекрито, виставлено поліційні кордони, транспорт не ходить. Багато людей сховалося в барах і готелях. Поліція всіх закликала по змозі залишатися в безпечних місцях і не виходити на вулицю, поки триватиме операція.

[Карл Негаммер, міністр внутрішніх справ Австрії]:
«Шановні мешканці Відня. По-перше, якщо нема потреби виходити з дому на роботу, тоді, будь ласка, залишайтеся вдома. По-друге, уникайте центру міста. І, по-третє, якщо батьки мають таку змогу, залишайтеся з дітьми вдома. Один день відсутності їм пробачать».

Світові лідери вже висловили співчуття постраждалим і сім’ям загиблих. Так, слова підтримки у твітері написав президент США Дональд Трамп, голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн, а також прем’єр-міністри Канади та Італії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Теракт у Відні: троє загиблих, 14 поранених, нападники втеклиПрорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринкуАлбанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСуЗакон ухвалили: Велика Британія почне висилати нелегальних емігрантів до РуандиПетропавловськ, що в Казахстані, частково затоплений, тисячі людей евакуйованоТрьох американських військовиків убито внаслідок атаки дрона в ЙорданіїГодинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданніПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної Америки

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: