27.06.2024
Телеканал NTD

Знов маски: у Мілані нічим дихати

Знов маски: у Мілані нічим дихати

На вулицях Мілана люди знову змушені носити маски. Усе через брудне повітря. Деякі також скаржаться на..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

На вулицях Мілана люди знову змушені носити маски. Усе через брудне повітря. Деякі також скаржаться на різь в очах та подразнення на шкірі.

Рівень вмісту шкідливих частинок у повітрі перевищив установлені законом межі та став одним із найвищих у світі.

[житель Мілана]:

«Ситуація погана. Занадто багато машин, занадто багато викидів, тож не можна нормально дихати».

[жителька Мілана]:

«Дуже непокоюся. Тому сподіваюся, що буде вжито заходів. Є директиви ЄС, які, напевно, набудуть чинності та поліпшать контроль якості повітря, але багато залежить від нас самих».

У Мілані живе трохи більше ніж мільйон людей. Водночас місто розташоване в густонаселеній долині річки По. У ній, своєю чергою, живе 17 мільйонів осіб — майже третина населення Італії. Долину річки вважають одним із найбільш забруднених районів Європи.

2020 року суд Європейського Союзу визнав Італію порушницею директив ЄС про чистоту повітря.

[житель Мілана]:

«Щоб зробити повітря в Мілані чистим і придатним для життя, для його жителів, туристів та інших — треба працювати щогодини, щохвилини, кожного дня тижня та року».

Днями Єврорада пообіцяла переглянути норми якості повітря, які ухвалили, щоб досягнути нульового рівня забруднення до 2050 року.
Коротке посилання на цю сторінку:

Знов маски: у Мілані нічим дихатиЄгипет будує велику стіну на кордоні із Сектором ГазиВ Іспанії згоріла житлова 14-поверхова будівляІзраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»Збиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компонентиАфіни накрила пилова буря із СахариФермери Греції і Польщі не припиняють протестуватиЧовен із мігрантами перекинувся біля берегів Панами137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у РосіїСотні людей уважають зниклими безвісти після пожеж у Чилі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: