27.01.2024
Телеканал NTD

Вибори в США: Дональд Трамп обіцяє відстоювати свою перемогу в суді

Вибори в США: Дональд Трамп обіцяє відстоювати свою перемогу в суді

Президент США Дональд Трамп у четвер сказав, що буде відстоювати свою перемогу на виборах у суді..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Президент США Дональд Трамп у четвер сказав, що буде відстоювати свою перемогу на виборах у суді на тлі того, що в ключових штатах його відрив від Джо Байдена скорочується.

[Дональд Трамп, президент США]:
«Якщо рахувати законні голоси, я легко перемагаю. Якщо рахувати незаконні голоси, то тоді у них може вийти “вкрасти” у нас вибори».

Голоси досі рахують у Неваді, Аризоні, Північній Кароліні, Джорджії, Пенсильванії та на Алясці. Усі ці штати, крім Аляски, — ключові, з великою кількістю виборників. Перемога в них означатиме перемогу в президентських перегонах. Зараз там обидва кандидати мають майже однакову кількість голосів.

Джо Байден у четвер сказав ЗМІ в Делавері, своєму рідному штаті, що після підрахунку всіх голосів очікує на перемогу.

[Джо Байден, колишній віцепрезидент США]:

«У нас немає сумнівів, що після завершення підрахунку сенатора Гарріса й мене оголосять переможцями. Я закликаю всіх зберігати спокій. Зберігайте спокій. Процес іде. Підрахунок уже дуже скоро завершиться».

Виборчий штаб Дональда Трампа вже подав судові позови в Пенсильванії, Джорджії, Неваді та Мічигані, щоб там не враховували бюлетені, які прийшли поштою пізніше за встановлений термін. Він також домагається, щоб спостерігачам від республіканців надали можливість стежити за процесом.

[Дональд Трамп, президент США]:
«Визначити результат президентських перегонів залишилося в кількох штатах. Виборчим апаратом там скрізь керують демократи. Ми перемагали у всіх ключових місцях із великим відривом. Однак наші цифри почали таємничим чином розчинятися. При цьому вони не допускали затверджених законом спостерігачів».

Трамп розкритикував соціологічні опитування, які, за його словами, помилково прогнозували рішучу перемогу Джо Байдена. Він також ще раз сказав, що голосування поштою дуже непрозоре й дає простір для махінацій.
Коротке посилання на цю сторінку:

Вибори в США: Дональд Трамп обіцяє відстоювати свою перемогу в судіВ Україні новий головнокомандувачБіля парламенту Грузії розганяють демонстрантів, поки всередині обговорюють закон про іноагентівПівденнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цінПрем’єр-міністр Гаїті подав у відставку на тлі насильства в країніМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄС

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: