26.08.2024
Телеканал NTD

ЄС наклав мита на товари зі США за субсидування компанії Boeing

ЄС наклав мита на товари зі США за субсидування компанії Boeing

Європейський Союз наклав мита на імпорт американських товарів обсягом чотири мільярди доларів. Про це блок оголосив..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Європейський Союз наклав мита на імпорт американських товарів обсягом чотири мільярди доларів. Про це блок оголосив у понеділок.

Мита схвалила Світова організація торгівлі. Вони стали заходами у відповідь на субсидування авіабудівника Boeing. Суперечка щодо субсидій для авіабудівної галузі між Вашингтоном та Брюсселем триває вже багато років. З боку ЄС у ній бере участь компанія Airbus.

Єврокомісар з питань торгівлі зазначив, що ЄС скасує заходи, якщо те ж саме зроблять і Сполучені Штати Америки.

[Валдіс Домбровскіс, єврокомісар з питань торгівлі]:

«Ми закликаємо США погодитися на те, щоб обидві сторони одночасно скасували всі контрзаходи. Тоді питання буде залагоджено. Усунення мит було б вигідним для обох сторін».

Коли до влади в США прийшов президент Дональд Трамп, відносини між Брюсселем і Вашингтоном стали напруженішими. Білий дім зажадав від ЄС скоротити торговельний дефіцит. Він також запровадив мита на низку європейських товарів.

Щодо суперечки між Boeing і Airbus, то вона триває вже понад 15 років. СОТ визнала частину субсидій з обох боків незаконними. Зрештою 2019 року вона дозволила США стягувати мита з імпорту європейських товарів і послуг. Це позначилося на продажах літаків Airbus, а також вина, сиру й оливкової олії.

Мита з боку ЄС СОТ схвалила в середині жовтня цього року.
Коротке посилання на цю сторінку:

ЄС наклав мита на товари зі США за субсидування компанії BoeingПольські та чеські фермери перекрили КПП на кордоні з НімеччиноюООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелектуНирки — у центрі нової кризи в НепаліГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоЗброя для України вже в дорозі: Байден підписав законопроєкт про допомогуЛісові пожежі в Чилі дісталися морських курортів — загинуло 112 людейСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроАвстралія підтвердила загибель волонтера в Секторі Гази та зажадала від Ізраїлю відповідей

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: