26.08.2024
Телеканал NTD

В Австралії намагаються врятувати від зникнення коал

В Австралії намагаються врятувати від зникнення коал

Волонтерка Трейсі, що з організації порятунку диких тварин, доглядає за двома рідкісними дитинчатами коали та їхньою..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Волонтерка Трейсі, що з організації порятунку диких тварин, доглядає за двома рідкісними дитинчатами коали та їхньою мамою. Тварин довелося виловити, бо там, де вони мешкали, почали ставити нові житлові будинки.

[Трейсі, волонтерка]:
«Через будівництво коали зникають. У цьому районі, який є їхнім основним місцем проживання, стало більше машин. Люди переїжджають до нових будинків і заводять собак. Почастішали напади собак. Нам потрібні якісь обмеження, щоб у цих місцях нічого не будували».

Як показують дослідження, у нещодавніх лісових пожежах, які охопили майже всю Австралію, загинуло коло 10 % усієї популяції коал.

[Келлі Лей, директор природоохоронної організації]:
«Популяції коал зменшуються вже багато років. І це дуже непокоїть. На охоронюваних територіях ситуація ліпша. Там популяції стабільні. І головна загроза для них — це пожежі. Упродовж кількох років ми розуміли, що це загроза. Але таких пожеж, як минулого літа, ми й уявити не могли».

Однак ще до лиха ці тварини зникали через інші причини. Одна з основних — діяльність людини.

Коали майже все життя проводять на евкаліптових деревах. Дослідження показують, що в найгустонаселенішому штаті — Новий Південний Уельс вони можуть зникнути вже до 2050 року.

[Келлі Лей, директор природоохоронної організації]:
«Ми говоримо про види, які існують мільйони років. Вимерти — не найліпший для них варіант. Якщо ви хочете зупинити динаміку, то це забере дуже багато часу. За одну ніч цього не зробити. Тож до цього треба поставитися дуже серйозно».

Природоохоронні організації зараз відстежують переміщення цих тварин і шукають їхні основні місця проживання. Для цього також використовують тренованих собак.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Австралії намагаються врятувати від зникнення коалСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золотаМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платним19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандамиНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроНа Канарських островах протестують проти масового туризму

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: