29.03.2024
Телеканал NTD

«Карантинний» вертеп: усі фігури в масках і на безпечній відстані

«Карантинний» вертеп: усі фігури в масках і на безпечній відстані

Цей вертеп створив неаполітанський ремісник Дженні Ді Вірджіліо. Але він відрізняється від інших подібних виробів. Усі..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Цей вертеп створив неаполітанський ремісник Дженні Ді Вірджіліо. Але він відрізняється від інших подібних виробів. Усі персонажі — у масках і перебувають на безпечній відстані. Особливо далеко майстер поставив людей старшого покоління. Без маски залишив лише новонародженого Ісуса.

[Дженні Ді Вірджіліо, скульптор]:
«Персонажі нашого вертепу одягнені за модою XVIII століття, але так само як і ми, вони мусять носити маски й тримати дистанцію».

Фігурки Ді Вірджіліо зробив із глини й дерева. Одяг пошив вручну з тонкого шовку.

Цій техніці майстер навчився у прадіда, який відкрив свою справу в 1830 році. Останніми роками цю вузьку вуличку обов’язково відвідують туристи.

Тут багато хто пропонує придбати вертепи. Однак Дженні Ді Вірджіліо був першим, хто помістив у вертеп сучасних персонажів, зокрема фігурки відомих політиків, людей мистецтва та спортсменів.

Але в рік пандемії, з його слів, з’явився і новий вид героїв.

[Дженні Ді Вірджіліо, скульптор]:
«Я створив фігурки лікаря й медсестри в масках, які тримають Італію в руках, бо хотів їм подякувати. Гадаю, вони справжні місіонери, які допомагають усій Італії впоратися з великою кількістю проблем у лікарнях».

Майстер має надію, що герої в масках привернуть більше уваги й збільшать продажі. Через новий сплеск епідемії його бізнес під загрозою.

[Дженні Ді Вірджіліо, скульптор]:
«У новинах говорять про новий карантин, під час якого закриють і нас. Але для нас важливо не сидіти замкненими вдома, і ми, як і раніше, сподіваємося приходити сюди щодня й залишатися на плаву».

Крім як у себе в магазині, скульптор продає роботи в Італії і за кордоном через інтернет. Вертеп із трьох фігурок, тобто Марією, Йосипом і немовлям Ісусом, коштує від 1200 євро.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Карантинний» вертеп: усі фігури в масках і на безпечній відстаніПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНЗ контейнерів для лінз в Австралії роблять будматеріалТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуВ Аргентині намагаються врятувати південних королівських крабівЧому китайський середній клас не може собі дозволити весілляРясні снігопади та крижаний дощ: Європа переживає транспортний колапсТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочинУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинки

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: