04.12.2024
Телеканал NTD

На Канарських островах протестують проти масового туризму

На Канарських островах протестують проти масового туризму

Тисячі людей протестують на іспанському острові Тенерифе. Вони вимагають тимчасово обмежити потік туристів. Через їх наплив..

Дата завантаження: 2024-05-03

video

Тисячі людей протестують на іспанському острові Тенерифе. Вони вимагають тимчасово обмежити потік туристів. Через їх наплив дорожчає все, зокрема житло. Потерпає економіка. Зазнає шкоди й природа, бо комунальники не справляються з прибиранням сміття, яке залишають туристи.

Протестувальники закликають зупинити будівництво готелів та обмежити продаж житла іноземцям.

[Альфонсо Буллон, лідер протесту]:

«Територія Канарських островів обмежена, і терпінню людей є межа. Тому ми зібралися тут сьогодні».

[протестувальниця]:

«Нам із цим не впоратися. Це надто велике навантаження для такого маленького острова. Ми теж хочемо винаймати гідне житло не за надмірно високу ціну, щоб просто жити на своїй землі».

[протестувальник]:

«Це не проти туристів. Це протест проти моделі туризму, яка не на користь країні та яку потрібно змінити».

За даними поліції, на протест вийшло 20 000 осіб. Організатори кажуть, що 50 000.

Ще шестеро людей понад тиждень тому оголосили голодовку. Вони закликають зупинити будівництво готелів на пляжі Ла-Техіта, бо вважають це зайвим.

Влада Канарських островів визнає, що модель туріндустрії треба міняти. Як очікують, цього року ухвалять закон, який посилить правила здавання житла в короткострокову оренду.

Торік архіпелаг відвідало майже 14 мільйонів туристів. Це на 13 % більше, ніж 2022-го. Водночас на островах живе 2,2 мільйона людей. На туризм припадає 35 % ВВП Канарських островів.
Коротке посилання на цю сторінку:

На Канарських островах протестують проти масового туризмуПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарствоСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немаєБоснійський хлопчик — єдиний учень у своїй школіВирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спадВ Уганді фермери переходять на вирощування бамбукаМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платним

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: